Primãria Petrosani lucreazã la documentatia pentru TS4

254

Edilii din Petrosani sperã ca din sezonul viitor de schi sã fie functionalã încã o instalatie de transport pe cablu. Astfel, în acest moment se lucreazã la documentatia pentru a se obtine terenul pe care va fi amplasat telescaunul TS4.
Municipalitatea nu a putut începe lucrãrile la noua instalatie de transport din cauza unui litigiu cu Romsilva. Primãria a cerut scoaterea din fondul forestier a unei suprafete de 46 hectare de teren. Procesul a durat circa cinci ani de zile si a fost pierdut de administratia localã din cauza unor erori de redactare.
Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi acum se lucreazã la refacerea documentatiei si punerea în acord cu cerintele regiei pãdurilor, astfel cã n-ar mai trebui sã existe motiv pentru ca investitia sã nu poatã demara în acest an. Edilul sef al municipiului Petrosani spune cã documentatia va fi gata în scurt timp, însã începerea lucrãrilor la TS 4 mai depinde si de fondurile alocate de la bugetul statului. Iacob-Ridzi a primit promisiuni cã proiectul va fi sustinut si se asteaptã sã fie onorate. Dacã totul va decurge conform planului, firma care deruleazã lucrãrile la domeniul schiabil din Parâng ar finaliza instalatia pânã la finele anului.
Maximilian Gânju

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza