Primarul Ilie Păducel e mulţumit de scorul obţinut de PSD la Petrila

356
de Corneliu BRAN

Câteva concluzii de la Petrila după alegerile europarlamentare de duminică ne duc cu gândul că la Petrila s-a votat puţin schimbat faţă de cum au votat românii per ansamblu.

Adică, PSD a obţinut un procent mai mare decât media pe ţară, la fel şi liberalii, în timp ce PD-L (mai ales), U.D.M.R. şi Partidul Mişcarea Populară au obţinut scoruri mai mici.
Iese cu un procent nesemnificativ PP-DD, partid care în urmă cu doi ani obţinea la Petrila trei posturi de consilieri locali (!), precum şi PRM care n-a reuşit să se adune nici de data aceasta, un partid care se pare că va rămâne doar în istorie, el dispărând definitiv odată cu aceste alegeri europarlamentare.
Luni am aflat de la primarul Ilie Păducel câteva concluzii legate de alegerile pentru Parlamentul European desfăşurate duminică, 25 mai, în cel mai estic oraş din Valea Jiului. Una peste alta, am fost curioşi să aflăm cum au votat cei peste 33% din petrileni, cum a decurs procesul electoral pe întreg parcursul zilei şi dacă au fost incidente şi cum vede administraţia locală acest vot.
„Alegerile pentru Parlamentul European în oraşul Petrila au decurs în condiţii normale. Am avut amenajate 16 secţii de votare pe raza localităţii şi vă pot spune fără să greşesc că nu s-au semnalat probleme deosebite în procesul de votare pe tot parcursul zilei. Singura reclamaţie mai importantă a fost făcută de partidele politice din Petrila, începând de la PSD, continuând cu PD-L, PP-DD, Partidul Mişcarea Populară, care l-au reclamat pe preşedintele organizaţiei PNL Petrila, Costel Avram (dar fără a fi dovedită declaraţia – n.r.). În fine, până la urmă a trecut şi această reclamaţie, ne vedem de treabă în continuare. Ştim cu toţii pentru ce am votat, avem scorul obţinut, unde PSD a obţinut şi la Petrila un scor destul de bun (aproape 44%), astfel că acum nu are rost să ne mai supărăm. Pe calea ZVJ îmi fac o datorie de conştiinţă prin a le mulţumi tuturor petrilenilor care au participat la vot şi şi-au exprimat opţiunea politică într-un fel sau altul, pentru că este necesar să participăm şi la viaţa politică, ca şi la viaţa administrativ-economică a localităţii”.
Ilie Păducel ne-a declarat că este destul de mulţumit şi de prezenţa la vot, ţinând cont că la aceste alegeri au votat aproape 7.000 de oameni din 20.700 de suflete cu drept de vot din localitate.
„Au fost alegeri europarlamentare, să nu uităm asta. Oricum, procentul de peste 33% este unul bun, zic eu. Întotdeauna este loc de mai bine, dar la aceste alegeri nu este ca la alegerile locale, când oamenii vin să-şi exprime votul într-un număr mai mare faţă de oamenii pe care-i cunosc şi au încredere să-i reprezintă în consiliul local sau la primărie”.

Comenteaza

Comenteaza