Primarul Ilie Păducel: / „Se preconizează ca în câteva săptămâni, maxim o lună de zile, să se apese pe butonul de pornire al microhidrocentralei de la Taia”

192
de Corneliu BRAN
Un proiect pe care Primăria şi Consiliul Local Petrila îl consideră de succes, pentru că va asigura pe viitor fondul financiar al plăţii iluminatului public din Petrila, va fi pus în aplicare într-o scurtă perioadă de timp. Este vorba de controversata microhidrocentrală de pe Taia, iar când spunem „controversată” ne gândim la acuzaţiile făcute de unii privind distrugerea mediului şi a faptului că nu ar exista toate autorizaţiile necesare.
„Suntem într-un stadiu destul de avansat cu acest proiect. Dacă vă spun – nu ştiu dacă vă vine să credeţi – că şi azi dimineaţă (vineri, 10 octombrie – n.r.), la 7,30 am plecat acolo, până la una din captări, cu constructorul, vă daţi seama ce important este acest proiect pentru oraş. Se preconizează ca în câteva săptămâni, maxim o lună de zile, să se apese pe butonul de pornire, practic să punem în funcţiune microhidrocentrala. În momentul de faţă se mai lucrează la partea de finisaje, dar şi la construcţia propriu-zisă, la aducţiune şi la amenajarea şi reabilitarea terenurilor pe unde a fost montată conducta de aducţiune. De pe urma acestui proiect, oraşul Petrila va avea mari beneficii. Noi, primăria şi consiliul local, suntem în asociere cu firma constructoare, iar comunitatea din Petrila, prin primărie, va avea un mare avantaj după realizarea acestei investiţii, pentru că în urma producţiei realizate de această microhidrocentrală, oraşul va beneficia de valoarea energiei necesare pentru iluminatul public şi nu numai. Ţin să anunţ încă o dată că totul s-a făcut legal! Vă daţi seama că dacă acest obiectiv nu va fi cu acte în regulă, din toate punctele de vedere ( Mediu, Apele Române, avize şi acorduri impuse de lege), microhidrocentrala nu va putea fi pusă în funcţiune. Dar vă spun de-acum, totul este pus la punct conform legilor Statului Român şi această microhidrocentrală, conform celor avizaţi din cadrul instituţiilor abilitate ce ţin de mediul înconjurător şi protejarea lui, nu va distruge nimic, cum încearcă unii să dezvolte subiectul. Ea este construită după toate normele şi principiile moderne, după modele de succes implementate în multe din statele UE. Deci, îi asigur pe toţi cetăţenii că nu sunt proble­me de acest gen. Pentru bugetul oraşului nostru această microhidrocentrală este binevenită şi nu e puţin lucru să construieşti în parteneriat un astfel de obiectiv în zilele noastre. Cred că împreună cu consilierii şi membrii Executivului am luat cea mai bună hotărâre atunci când s-a pus în discuţie acest proiect”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.

Comenteaza

Comenteaza