Primarul Vasile Jurca vrea / Un buldoexcavator de firmă

1145
de Corneliu BRAN
În vederea susţinerii lucrărilor de întreţinere a localităţii, a decolmatării albiilor de râu şi a curăţării zăpezii iarna de pe străzi, Vasile Jurca, primarul oraşului Petrila, doreşte achiziţionarea în cel mai scurt timp a unui buldoexcavator.
În acest sens, în bugetul local recent aprobat au fost prevăzuţi 370.000 lei, primăria sperând ca în urma licitaţiei publice de pe SEAP din această sumă să mai rămână, dacă e posibil, ceva bănişori.
„De ani de zile tot închiriem un buldoexcavator, care e în administraţia firmei de gospodărie a oraşului, dar acesta e vechi şi scump faţă de posibilităţile lui, dacă pot spune aşa. Nu mai face faţă lucrărilor pe care le avem, inclusiv iarna, când se curăţă zăpada de pe străzi. Iar dacă ţinem cont că el ne costă 100 de lei pe oră, înmulţit cu 8 ore pe zi, la circa 200 de zile cât este folosit pe an, rezultă că în doi-trei ani cu banii aştia l-am putea cumpăra. De asta ne dorim să achiziţionăm unul nou, cu un randament mai mare şi care să ne scutească anual de bani şi iar bani daţi pe chirie. Sper să avem ofertanţi serioşi, mă gândesc la VOLVO, la CATERPILLAR sau alte firme de profil. Noi vrem un buldoexcavator care să aibă o cupă cu braţ pe spate extensibil şi alte trei cupe opţionale, să aibă în componenţă un picon pentru spart borduri şi o lamă detaşabilă pe faţă pentru curăţarea zăpezii. Dacă găsim o asemenea ofertă la un preţ rezonabil îl vom achiziţiona, şi le spun cetăţenilor că face toţi banii, chiar dacă pare o sumă destul de mare”, ne-a declarat vineri primarul Vasile Jurca.

Comenteaza

Comenteaza