Prime de Crăciun în valoare de 400 lei pentru angajații Complexului Energetic Hunedoara

208

Minerii și energeticienii vor primi, anul acesta, 400 de lei net, în bani, ca primă de Crăciun, suma fiind stabilită în urma negocierilor purtate miercuri de sindicatul reprezentativ, Muntele, și administrația CEH. Tot cu ocazia Crăciunului, salariații CEH care au copii până în 18 ani vor primi câte 150 de lei, pentru fiecare copil.

Minerii primesc anul acesta bani și nu tichete cadou cum s-a întâmplat anul trecut. Valoarea primei de Crăciun este de 400 de lei, valoare netă, maximul pe care l-a putut obține sindicatul în condițiile în care administrația a vrut să ofere 400 de lei, brut.

”Cuantumul primei de Crăciun este de 570 lei brut, ceea ce înseamnă că fiecare salariat al Complexului Energetic Hunedoara va primi 400 de lei net. Administrația a plecat în negocieri de la un brut de 400 de lei, lucru cu care noi nu am fost de acord”, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, Darius Câmpean, vicepreședinte al Sindicatului Muntele.

Situația economică a CEH face ca minerii și energeticienii să intre în posesia primelor numai în data de 23 decembrie.

”Nu putem spune că suntem mulțumiți de negociere, dar situația economică a complexului este una extrem de critică. În situația în care administrația a vrut să dea o primă al cărei brut era de 400 de lei, cred că negocierea este una mulțumitoare, asta pentru că am obținut netul de 400 de lei. Singura nemulțumire este legată de ziua în care se vor plăti primele, însă administrația a spus că numai atunci are bani”, a mai spus Darius Câmpean.

Potrivit sursei citate, banii pentru copii vor fi plătiți în cursul acestei săptămâni, în cursul zilei de vineri.

Anul trecut de Crăciun minerii au pimit tichete cadou în valoare de 350 de lei, iar energeticienii circa 350 de lei, net.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza