Primii pasi pentru investitiile de la Mintia / Melczer începe ce nu au fãcut fostii directori ai CEH

236

Douã depozite speciale au fost constituite pentru începerea lucrãrilor de la Termocentrala Mintia. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara face eforturi pentru ca termoncetrala sã nu fie închisã. Astfel, Mihael Melczer, directorul general al CEH a fãcut un prim pas pentru ca Mintia sã intre pe un fãgas normal.

“Vineri am constituit douã depozite speciale pentru termocentrala de la Mintia. Unul în care am acoperit valoarea integralã a centralei termice si pornire si un alt depozit de 5 milioane de lei pentru conversie grup doi, adicã trecerea pe gaz a grupului 2. Nu vreau sã ne opreascã nimeni”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara. Activitatea termocentralei de la Mintia a fost suspendatã de Garda de Mediu. La prima instantã, Complexul Energetic Hunedoara a pierdut procesul, iar Mintia functioneazã pânã la o decizie definitivã. În acest context, conducerea

CEH vrea sã dovedeascã instantei bunele intentii. “Noi vrem sã dovedim instantei bunele noastre intentii. Sperãm astfel ca instanta sã tinã cont de faptul cã facem eforturi pentru a ne conforma la cerintele de mediu. Sunt deciziile mele si mi le asum. Nu mai este niciun moment de pierdut”, a mai subliniat sursa citatã.

La  Tribunalul Hunedoara se judecã apelul formulat de Complexul Energetic Hunedoara cu privire la decizia Gãrzii de Mediu privind suspendarea activitãtii de la termocentrala Mintia. “Mintia este o mare problemã, pentru cã nu ne vom putea permite ca aceastã termocentralã sã fie închisã. Din pãcate, ceea ce nu s-a fãcut pânã acum la Mintia este criminal. Mintia este într-o stare deplorabilã, nu s-a fãcut absolut nimic acolo, iar noi încercãm sã facem, în primã fazã, ca solutie tranzitorie, sã trecem un grup care acum este în rezervã pe gaz, pentru a depãsi momentul 2017 care ar putea însemna închiderea Mintiei prin hotãrâre a instantei. Noi avem nevoie de o solutie tranzitorie sã evitãm un dezastru economic si social. Asta este singura variantã sã trecem pe gaz cu fonduri proprii”, spunea în urmã cu douã sãptãmâni, Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.  Din resursele proprii ale Complexului Energetic Hunedoara se va realiza o centralã electricã de pornire. Aceasta va contribui la scãderea costurilor, dar va asigura, pe perioada verii, si agentul termic pentru abonatii serviciului de termoficare din Deva.

Monika BACIU

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza