Primim la redacţie / Soţia lui Andronache, preşedintele PRM Hunedoara, abuzată de poliţişti?

3094
de Cititor ZVJ

Peremistul Emanoel Andronache din Petrila a dorit ca prin interme­diul ziarului nostru să facă cunoscut cititorilor şi petrilenilor în mod special câteva aspecte privitoare la activitatea poliţiei de circulaţie din Petrila. Iată mai jos ce am primit de curând la redacţie din partea preşedintelui PRM Hunedoara. 

„Vreau ca prin intermediul ZVJ lumea să cunoască un moment în care familia mea a avut interferenţe şi opinii diferite şi nedorite cu poliţiştii de circulaţie petrileni, plătiţi din banul public. Citind cele ce urmează vă las pe dumneavoastră să analizaţi şi să trageţi concluziile.
Joia trecută, 25 mai 2017, în jurul orei 10:15, soţia mea aflându-se la volanul maşinii sale a avut ghinionul de a i se opri motorul undeva pe strada Tudor Vladimirescu din localitate, în apropiere de o trecere de pietoni, maşina ne mai putând fi pornită. După mai multe încercări nereuşite, cum era absolut firesc, soţia mea a ieşit din maşină să vadă dacă nu observă cumva vreun cunoscut sau pe cineva care să o poată ajuta. Între timp, m-a sunat şi pe mine să-mi spună necazul, iar eu, la rândul meu am încercat, telefonic, dar în zadar, să-i dau nişte sfaturi, crezând că o pot ajuta.
După câteva minute în care n-a rezolvat mare lucru, soţia mea a reintrat în maşină, dornică să mai încerce câteva manevre menite să-i pornească motorul. N-a apucat să mai facă mare lucru, şi s-a şi trezit cu maşina poliţiei din localitate, care venea după o staţionare în colţul Şcolii I.D. Sîrbu, cu girofarul pornit. Partea cea mai interesantă este că maşina poliţiei a venit în viteză pe contrasens, blocând maşina soţiei în momentul în care a ajuns! Ceva ca-n filme nu altceva… Din maşina poliţiei venită în mare grabă au coborât agentul de poliţie Miskolczi şi poliţistul local Doru Mihăilă. Agentul de poliţie i-a cerut soţiei actele, până aici un lucru absolut firesc la un poliţist de circulaţie. Pe de altă parte, după aceea s-a întâmplat un lucru absolut nefiresc şi revoltător, în sensul că agentul de circulaţie nu a vrut să asculte absolut deloc punctul de vedere al soţiei mele, cea care încerca disperată să-i explice poliţistului ce s-a întâmplat!
După ce i-a întocmit în grabă un proces-verbal şi i-a dat o amendă de 300 lei, repet, fără să-i asculte argumentele, poliţistul şi-a demonstrat încă o dată capacitatea de rea-voinţă, ca să n-o numesc incompetenţă. De ce? Vă spun imediat…
La solicitarea soţiei mele de a trece la rubrica „menţiuni” din procesul-verbal cauzele opririi pe stradă, involuntare cum am mai zis, agentul de circulaţie nu a vrut să-i dea procesul-verbal să facă asta, cum e normal pentru ca orice şofer să poată nota ce are de menţionat! Mai mult, agentul de circulaţie a început să zbiere la soţia mea că îi ia din timp şi să-i spună la „mişto” că îi trimite acasă acest proces-verbal!
Pentru ca „treaba să fie treabă” şi probabil să fie „acoperit” de lege, poliţistul de la circulaţie (alături de poliţistul local mai sus menţionat) a apelat şi la un şofer de ocazie, dar care nu văzuse mai nimic din toată întâmplarea, în calitate de „martor”, acesta fiind oprit tocmai în faţa sediului poliţiei locale de poliţistul local Doru Mihăilă! Treaba asta cu convingerea acestui şofer ca să fie „martor” a durat vreo trei minute, „negocierea” petrecându-se lângă maşina acestuia. În cele din urmă „martorul” a fost convins să semneze pe procesul-verbal (cu amenda primită de soţia mea). Venind înainte de a semna către maşina soţiei, aceasta l-a întrebat pe „martor” de ce semnează?! Totodată, soţia l-a mai întrebat dacă are habar de cele întâmplate (pentru că soţia mea ştia foarte clar că respectivul nu a fost prezent la locul unde ei i se oprise motorul maşinii)! Acesta, în ton cu cei doi poliţişti, a ridicat doar din umeri, nerăspunzând la aceste întrebări, plecând de lângă ea şi ulterior neuitând să semneze procesul-verbal după cum am mai spus. În faţa acestor lucruri absolute penibile şi jenante, în care paşii legii şi ai drepturilor cetăţeanului sunt vizibil încălcate, eu, Emanoel Andronache, în calitate de simplu cetăţean (şi nu neapărat de om politic hunedorean, cu o activitate destul de susţinută în ultimii 20 de ani pentru acest oraş şi comunitate), mă arăt indignat faţă de acest comportament, care depăşeşte atribuţiile unor poliţişti ce trebuie să vegheze traficul rutier. De aceea doresc să fac publică această nemulţumire! Spun doar atât: dacă cu un angajat al primăriei, cum e cazul soţiei mele, poliţistul în cauză îşi permite să se comporte astfel şi să sfideze legea, atunci cum se comportă el oare cu alţi cetăţeni? În 10 ani de condus maşina prin oraş  soţia mea a greşit doar o singură dată, involuntar, oprin­du-se, nu din vina ei, pe o stradă într-o zonă apropiată unei treceri de pietoni! Şi iată ce a urmat: girofar, blocarea maşinii ca în cazul ultimului borfaş, „martor vopsit”, amendă, atitudine nervoasă şi sfidătoare şi tot tacâmul!  Este normal un asemenea comportament? Spuneţi dumneavoastră!
Emanoel Andronache – Petrila

Comenteaza

Comenteaza