În privinţa reuşitei lui Ponta, / Vochiţoiu se declară optimist

244
de Mihaela PETROŞAN
Ieri, la Deva, în cadrul unei conferin­ţe de presă comune PSD-UNPR, senatorul hunedorean Haralambie Vochiţoiu a făcut o serie de precizări legate de situaţia politică din acest moment de final de campanie electorală.
Curăţenie generală
Liderul UNPR Hunedoara a declarat că nu există decât semne bune în tabăra care îl susţine pe Victor Ponta în campania pentru prezidenţiale.
„Desfăşurarea lucrurilor în ultima vreme, şi în campanie, şi în afara campaniei electorale, pentru că trebuie să vorbim despre agenda publică, arată două lucruri: pe de o parte, Victor Ponta reuşeşte într-o Europă care nu se simte foarte bine economic să obţină calificative foarte bune de la Banca Mondială şi de la Fondul Monetar Internaţional, două instituţii pe care nu le-ar putea bănui nimeni că ar fi sub amprenta PSD şi, în al doilea rând, Victor Ponta şi guvernul pe care-l conduce a reuşit ceea ce Traian Băsescu şi ai lui clamau de opt, nouă ani, să lase liber unei justiţii absolut independente, care să facă o curăţenie genera­lă şi pe scena politică, ceea ce Traian Băsescu doar minţea că vrea să facă, şi la nivelul României”, a declarat Haralambie Vochiţoiu.
Un scor remarcabil
Parlamentarul hunedorean a mai punctat faptul că, în opinia sa, rezultatul lui Victor Ponta în judeţul Hunedoara va fi remarcabil: „În ceea ce priveşte judeţul Hunedoara, şi nu vreau să mă consideraţi infatuat sau lipsit de modestie, dar cred că scorul pe care-l va avea domnul preşedinte Victor Ponta va fi unul foarte bun. Şi mă bazez pe reacţiile oamenilor cu care stăm de vorbă şi cărora le explicăm că, deşi nu am reuşit în ultimii doi ani să facem tot ce ne-am propus într-un madat, lucrurile făcute bine se văd deja. Adică, pensiile oamenilor au fost reîntregite, salariile în România au crescut, numărul locurilor de muncă este mai mare, absorbţia fondurile europene – care, de fapt, constituie cel mai important motor al dezvoltării economice – a crescut, şi această creştere economică începe în sfârşit să se resimtă şi în buzunarele românilor”.
„Privesc cu încredere perioada care urmează”
Senatorul hunedorean a ţinut să facă şi câteva observaţii asupra recentei vizite a ministrului Muncii în Valea Jiului: „De asemenea, ca acţiune electorală importantă, vreau să vă reamintesc vizita doamnei ministru Rovana Plumb în Valea Jiului care a dat foarte multe speranţe şi care a adus şi certitudini, nu doar pensionarilor, ci şi personalului activ şi persoanelor cu dizabilităţi. Privesc cu încredere perioada care urmează, nu avem voie să slăbim turaţia. Nu vom insista pe minusurile contracandidaţilor. Electorii sunt mai deştepţi ca politicienii. Noi vom insista pe calităţile candidatului nostru, care nu sunt puţine”, a precizat Haralambie Vochiţoiu.

 

Comenteaza

Comenteaza