Proiectul Șureanu de la Petrila, vechi de mai circa 6 ani

422
Un proiect ce poartă amprenta actualului primar al celei mai estice localități a Văii Jiului, domeniul schiabil Șureanu, rămâne la stadiul de intenție, deși de la primele discuții despre această investiție se vorbește de mai bine de 6 ani.
Administrația locală de la Petrila se chinuie de ani buni să transforme zona Șureanu în zonă turistică. A existat un parteneriat public privat în acest sens, în cadrul căreia primăria trebuia doar să pună la ”bătaie” terenul necesar parcării și amplasării telescaunului. Respectiva asociere publică-privată a fost ”ruptă„ anul trecut, la inițiativa primăriei, pe motiv că nu poate fi scoasă suprafața forestieră din fondul forestier național.
Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, susține că acum proiectul pentru domeniul schiabil trebuie refăcut.
Proiectul nu era în ordine. Am reziliat contractul cu proiectantul și acum căutăm un alt proiectant. Vrem să finalizăm toate documentele care trebuie depuse pentru avizare la turism. După care trebuie să mergem la pădure (Romsilva-n.r.) iar”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Cu toate că de-a lungul anilor documentația întocmită la Petrila nu a fost una care să conducă la începerea proiectului, actualul primar speră ca anul acesta să obțină avizul final (acesta include inclusiv acceptul Romsilva de a scoate din fondul forestier național suprafața forestieră necesară proiectului-n.r.).
Sper ca anul acesta să avem avizul final și de anul viitor să ne apucăm de lucrări. Sunt hotărât să merg până la capăt și să înființăm domeniul schiabil”, mai spune Jurca.
Administrația locală de la Petrila a încercat timp de circa patru ani să își îndeplinească partea din asocierea cu investitorul domeniului Șureanu. Care investitor achiziționase de ani buni telescaunul ce urma să facă legătura între stațiunea de pe raza județului Alba și Petrila. Mai mult, același investitor se angajase să susțină toată investiția estimată la circa 1,5 milioane de euro. Pentru extinderea domeniului schiabil pe partea din Petrila a masivului, administrația locală trebuia să rezolve problema cu terenul.


Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza