Proprietarii locuintelor sociale din Petrila au primit cheile

277

Momentul mult așteptat a venit în sfârșit. Cele 64 de familii s-au adunat, joi, la blocurile sociale din Petrila pentru a primi cheile mult așteptate. Oamenii au venit împreună cu membrii familiilor lor să vadă unde anume vor locui de acum încolo. Noii locatari s-au arătat încântați de aceste blocuri încă de când au auzit că sunt pe lista celor care primesc o locuință aici.

Fiecare locuință are centrală proprie pe gaz, are apă și are curent. O garsonieră este compusă dintr-o cameră, bucătărie, hol, o debara și baie. Celelalte sunt apartamente, 36 la număr şi au   două camere, bucătărie, cămară, hol și baie. Oamenii se pot muta de vineri în aceste locuințe.

Aşadar așteptarea nu a fost în zadar. Chiar dacă au așteptat ani de zile pentru a primi o locuință, au stat cu sufletul la gură în momentul în care au primit cheile.

„Aveam dosarul depus din 2008 pentru a primi o locuință socială. Având probleme familiare, am și un copil puțin bolnav cu handicap grav. Sunt șase ani de când aștept să primesc o locuință. Condițiile în care am trăit și familia de unde stăm nu au fost bune. Locuințele sunt foarte frumoase și de mâine mă voi muta. Chem pe cineva să ia măsuri pentru mobilier și o parte voi face și eu, o parte voi cumpăra ce mai trebuie”, a declarat un bărbat din Petrila, nou locatar al blocului social.

Locuință au primit persoanele care au probleme de natură socială, familii care au copii și care nu au reușit să dobândească încă o locuință. Printre aceste persoane se află și preotul din Brătianu, care s-a stabilit de doi ani în Petrila și care locuia până acum în chirie.

„Ne simțim împliniți într-un anume fel pentru că de doi ani de când am venit în Valea Jiului să păstoresc această parohie, am locuit cu chirie, e destul de dificil, deși statutul bisericii prevede ca parohia să plătească chiria locuinței pentru preot. Parohia fiind mai săracă nu am solicitat acest lucru însă prin bunăvoința domnului primar am reușit să obținem această locuință pentru familia mea. Trebuie să o socotesc nu ca pe un bun personal, ci ca pe un bun al comunității pentru că scutește niște bani din venitul parohiei pe care putem să-l folosim pentru altceva”, a declarat un preot ce slujește la o biserică în zona Brătianu.

Printre noii locatari se află și persoane care au povești marcante de  viață, tineri care au crescut la casa de copii și a căror soartă va fi schimbată radical odată cu primirea unei locuințe sociale.

„Îi multumesc lui Dumnezeu în primul rând că am o locuință, unde pot să stau și eu. Am trăit la casa de copii. Părinții mei m-au dat la leagăn la spital și de acolo la casa de copii. Am așteptat acest moment foarte mult, din 2005 am așteptat. O să locuiesc singur, este foarte frumos aici îmi place cum arată locuința”, a declarat Sergiu Dingu, unul dintre locatarii de la blocurile sociale din Petrila.

Reprezentanții administrației locale spun că mai sunt persoane care au nevoie de o locuință în acest oraș și că speră să-i ajute pe toți.

„Cereri pentru locuințe, mai avem în jur de 500 de cereri nerezolvate. Bineînțeles că vom insista și în continuare să facem locuințe pentru tineri și pentru cetățenii din orașul Petrila. Vom acorda în continuare și parcele pentru cei care doresc să-și facă case și chiar și ieri în ședința de consiliu am aprobat un dosar și avem aprobate încă patru blocuri de locuințe  ANL pentru tineri și vom insista în continuare pentru a face case pentru tinerii din orașul Petrila. La început au renunțat patru, dar au intrat următorii care se aflau pe listă”, a declarat Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Iulia BĂLUȘĂ

 

Comenteaza

Comenteaza