PSD Hunedoara, / Demersuri pentru detensionarea situaţiei CEH

327
de Ziarul Vaii Jiului
Sâmbătă, într-un loc unde mai bântuie încă fantoma lui Nica – Iuda minerilor, la sediul Sindicatului „Muntele”, a avut loc o întâlnire între conducerea organizaţiei PSD Hunedoara şi două sindicate miniere. O altă întrunire a avut loc duminică.
Sâmbătă
Sindicatul Liber şi Independent E.M. Lupeni a fost reprezentat de către Vasile Vamoş, preşedintele său.
Din partea Sindicatului „Muntele” au fost prezenţi sâmbătă, 7 ianuarie, doi locotenenţi de-ai lui Nica şi un lider de sector de la Mina Lupeni.
PSD Hunedoara a trimis la discuţii prima garnitură judeţeană a partidului, formată de deputatul Laurenţiu Nistor (preşedintele PSD Hunedoara) şi senatorul Cristian Resmeriţă (preşedintele executiv PSD Hunedoara).
S-au discutat mai multe chestiuni care grevează buna funcţionare a CEH. Conducătorii PSD şi-au însuşit revendicările minerilor, promiţându-le că le vor transmite chiar sâmbătă factorilor de decizie din domeniul energiei.
Foarte interesante, dacă nu ar fi ridicole, propunerile pentru înlocuitorii lui Nica et. comp. etalate de Sindicatul „Muntele”: Chiuzan şi/ sau… Brânzan. Adică, tot Petre Bebe Nica. Cunoscătorii ştiu la ce ne referim…
„Revendicările minerilor sunt juste. Ca unul care, cu sprijinul colegilor din PSD, am reuşit în anii trecuţi să deblochez angajările în mineritul Văii Jiului, îmi pasă foarte mult de situaţia de la CEH. Nu are rost să minţim oamenii la fel cum au făcut PNL şi PMP şi guvernul de tehnocraţi. Situaţia este foarte dificilă la CEH. Însă, Guvernul Grindeanu trebuie să intervină. Prima dată, va trebui să opereze schimbările solicitate nu doar de mineri, ci de noua realitate din România, şi dacă vreţi de bunul-simţ. Nu este normal ca la 9 ianuarie 2017, la o lună după ce PSD a câştigat alegerile, CEH să aibă în fruntea sa şi a subunităţile sale membri şi oameni puşi de PNL şi PMP, partide care au pierdut alegerile. Cei din fruntea CEH – nişte conducători slabi, fără mapă profesională. De aceea îi şi contestă minerii”, ne-a declarat senatorul Cristian Resmeriţă, preşedintele executiv al organizaţiei PSD Hunedoara şi preşedinte al organizaţiei PSD Lupeni.
Duminică
Întâlnirile PSD Hunedoara cu sindicatele au continuat şi duminică, 8 ianuarie. Senatorul PSD Cristian Resmeriţă s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Sindicatului „Noroc Bun” şi ai Sindicatul MTI Lupeni.
La fel, ca la întâlnirea de sâmbătă, senatorul Resmeriţă a reafirmat faptul că PSD doreşte normalizarea situaţiei CEH, dus la un pas de prăpastie şi de numirile aberante în fruntea CEH ale Guvernului Cioloş.
„A fost o întâlnire între Sindicatul Noroc Bun şi dl. senator PSD Cristian Resmeriţă. Minerii sunt sătui de promisiuni şi de minciuni, însă dl. Cristian Resmeriţă pe vremea când era deputat a demonstrat că îi pasă de mineri. Aş aminti demersurile sale pentru modificarea Legii pensiilor, al cărui efect benefic îl simt toţi pensionarii care şi-au recalculat pensiile, ori care au ieşit la pensie după noua lege. Să nu uităm că tot dl. Resmeriţă, alături şi de Sindicatul Noroc Bun, s-a zbătut pentru sutele de angajări făcute la minele Văii Jiului. Dl. senator apreciază eforturile depuse de Sindicatul Noroc Bun în lupta cu mafia din CEH, faptul că ne luptăm în instanţă pentru locurile de muncă şi drepturile minerilor. Căci ieşirea din insolvenţă pe care Sindicatul Noroc Bun a reuşit-o aceasta înseamnă: locuri de muncă şi drepturile minerilor. Că o gaşcă de mafioţi ai huilei nu vor să înţeleagă că timpul lor a expirat şi că vor ei cu tot dinadinsul să pună lacătele pe minerit este o problemă pe care dl. senator ne-a promis că o va transmite organelor în drept”.
Sonia LIBERESCU

Comenteaza

Comenteaza