Răzvan Nicolescu: ”Îmi voi folosi toată credibilitatea pe care o am la Bruxelles, pentru a-i convinge de importanța pe care cărbunele o are în asigurarea securității energetice a României”

203

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, s-a aflat, vineri, în Valea Jiului, ocazie cu care demintarul a precizat că se va folosi de credibilitatea pe care o are la Bruxelles pentru a convinge Comisia Europeană de importanța cărbunelui în asigurarea siguranței energetice a României. Statul ia în calcul garantarea unor credite sau acordarea de ajutor de stat pentru modernizarea minelor de huilă viabile.

Nicolescu, însoțit de o delegație de la CEH, formată din management și reprezentanți ai sindicatelor, va fi, săptămâna aceasta la Bruxelles. Temele de discuție vor fi legate de huila din Valea Jiului, atât cea din sectorul viabil cât și cea din sectorul neviabil.

”Marți, cu o delegație de la CEH, formată atât din reprezentanți ai managementului cât și din reprezentanți ai sindicatelor vom avea o discuție cu cei de la Comisia Europeană pentru că este absolut clar că noi, pentru a crește productivitatea la mine, este nevoie să garantăm într-un anumit fel, fie prin garantarea unor credite, fie prin acordarea unui ajutor de stat modernizarea unor mine în perioada următoare, iar acest lucru se poate face numai cu acordul și cu sprijinul celor de la Comisia Europeană. Intenționez să-mi folosesc toată credibilitatea pe care o am la Bruxelles – ca unul care a petrecut acolo mai bine de trei ani, fiind reprezentantul României la Uniunea Europeană – pentru a-i convinge de importanța pe care cărbunele o are pentru asigurarea securității energetice a României și sper ca împreună cu toți cei care vor merge cu mine să ne întoarcem cu speranțe că putem să ajutăm la, repet, ceea ce este absolut esențial, creșterea productivității în activitatea de minerit”, a declarat, vineri, în Valea Jiului ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu.

Ministrul a mai precizat că trebuie lucrat în echipă, pentru că doar așa se pot obține rezultate favorabile pentru Complexul Energetic Hunedoara.

”Eu vreau să facem împreună o echipă, numai așa se poate. Este nevoie de solidaritate, de implicarea ministerului, dar și de un efort din partea societății, pentru că vremea în care erau unii la București care le știau pe toate eu cred că a trecut demult”, a mai spus ministrul.

La Bruxelles, pe lângă problemele CEH, va fi discutată și posibilitatea prelungirii programului de închidere al minei Petrila, unitate ce ar trebui să-și înceteze activitatea anul viitor. Din delegația care va participa la Bruxelles, alături de ministrul Răzvan Nicolescu, va face astfel parte și conducerea de la SNÎMVJ, dar și directorul minei Petrila.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza