Consiliul Local 28 de proiecte votate

420
de Corneliu BRAN
Având majoritatea în sală la vot, chiar dacă pe câteva proiecte au fost ceva discuţii, iar consilierii PNL s-a abţinut să le voteze, cele 28 de proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local Petrila de miercuri, 26 octombrie, au fost adoptate. Dintre acestea vă prezentăm câteva..
Bursele sociale ale elevilor – contre între pesedişti şi penelişti
Proiectul de la punctul 16 de pe ordinea de zi a vizat aprobarea numărului de burse şi cuantumul unei burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat. La articolul 1 al proiectului iniţiat de primarul Vasile Jurca se propunea aprobarea unui număr de 350 de burse de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din Petrila, pentru semestrul I al acestui an şcolar, în cuantum de 60 lei/elev/lună. Aici, consilierul liberal Burdea a intervenit, sprijinit şi de ceilalţi consilieri penelişti, susţinând că această bursă ar trebui mărită. „Nu sunt bani”, i s-a replicat de către cei din Executiv, susţinuţi şi de consilierii PSD. Totuşi, consilierul Burdea şi ceilalţi consilieri nu au gustat argumentul, pueril de altfel şi tot auzit când nu se doreşte un lucru, argumentând la rândul lor că bine că sunt bani pentru achiziţii de maşini, prin „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto Naţional – prin programul Rabla”, după cum reiese numele proiectului de la poziţia 28 de pe ordinea de zi, care viza achiziţionarea unui autoturism şi a unei autospeciale, aprobând totodată casarea celor două autoturisme Daewoo din parcul auto propriu al primăriei (diferenţa de bani urmând a fi suportată de la bugetul local). Cum după mai multe discuţii pesediştii n-au fost de acord cu mărirea cuantumului acestor burse şi au rămas fermi pe poziţie, că da, trebuie reînnoit parcul auto, s-a trecut la vot.
Rezultatul fiind cel pe care vi l-am spus în preambul.
Mai trebuie specificat că acest proiect votat miercuri prevede la articolul 2 şi acordarea a 75 de burse de merit, pentru semestrul I, în cuantum de 80 lei/elev/lună, acestea acordându-se elevilor care au încheiat anul şcolar 2015-2016 cu media de peste 9,00 (inclusiv), la ciclul gimnazial, respectiv cu media de peste 9,70 (inclusiv) în ciclul liceal.
Bani pentru sărbătorile de Crăciun 
Un alt proiect a vizat alocarea sumei de 105.000 lei pentru activităţile culturale ce se vor organiza în luna decembrie 2016. La articolul 1 al proiectului votat în unanimitate se prevede alocarea a 100.000 lei pentru organizarea mai multor activităţi gustate de copii şi de publicul larg în luna decembrie, cum ar fi sărbătoarea pomului de Crăciun, oferirea de dulciuri colindătorilor, oferirea de pachete şi dulciuri elevilor, copiilor cu handicap, copiilor aflaţi în plasament şi sub tutelă, celor cu nevoi sociale.
La articolul 2 al proiectului a fost prevăzută alocarea sumei de 5.000 lei pentru organizarea spectacolului folcloric şi a manifestărilor tradiţionale „Craii” şi „Piţărăii”.

Comenteaza

Comenteaza