600 de salariaţi ai Complexului Energetic Hunedoara, trimişi în “concedii în aşteptare”

263

Aproximativ 600 de salariaţi ai Complexului Energetic Hunedoara, majoritatea personal TESA, vor fi trimişi în „concedii în aşteptare”, prin rotaţie, din 4 martie, compania urmând să facă o economie de 1,2 milioane de lei lunar, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Complexul Energetic Hunedoara, reprezentanţii CEH au decis să adopte măsura întreruperii temporare a activităţii personalului TESA, astfel că circa şase sute de persoane vor fi trimise în “concedii în aşteptare”, din 4 martie.

Motivele pentru care activitatea personalului TESA va fi întreruptă sunt de ordin economic.

“Măsura întreruperii temporare a activităţii se aplică personalului TESA din cadrul structurii executive şi a sucursalelor EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni, Prestserv, Electrocentrale Paroşeni, Electrocentrale Deva, pe o durată de 10 zile/persoană, cu excepţia personalului pentru care s-a aplicat măsura de reducere a salariilor de bază în vederea reducerii cheltuielilor. Suspendarea contractelor individuale de muncă se va face, pentru fiecare salariat, prin decizia directorului general, respectiv a directorului sucursalei”, se arată în comunicat.

Pe durata întreruperii temporare a activităţii, salariaţii care nu desfăşoară activitate beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

În schimb, salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii acestora.

La CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni. CEH a intrat în insolvenţă în ianuarie.

Mediafax.ro

Hunedoara Libera

Comenteaza

Comenteaza