7,2 lei prețul maxim la gunoi în mediul urban

212

Prețul aferent gunoiului menajer va fi plătit de locuitorii Văii Jiului la primărie, după modelul care este implementat de câțiva ani la Petroșani, acesta fiind acordul la care au ajuns, vineri, primarii din Valea Jiului în urma discuțiilor purtate cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara.

Proiectul de implementare a sistemului integrat de management al deșeurilor prevedea un tarif pentru gunoiul menajer ridicat de la populație, însă edilii din Valea Jiului și conducerea Consiliului Județean Hunedoara au ajuns, vineri, la concluzia că se va plăti o taxă către primărie, ce va fi achitată odată cu impozitul și taxele locale. Varianta este una mai avantajoasă pentru că asigură încasarea serviciului, după cum spun reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David, susține că s-a discutat și despre suma pe care hunedorenii o vor plăti pentru gunoi. Astfel, în caietul de sarcini prin care se va scoate la licitație colectare gunoiului va fi trecut un preț maxim de 7,2 lei/lună/persoană pentru mediul urban și până în 2,8 lei/lună/persoană în mediul rural.

Deponeul ecologic ce se construiește în județul Hunedoara cu fonduri europene ar trebui construit până la începutul lunii noiembrie, autoritatea județeană urmând mai apoi să scoată la licitație serviciul de colectare a deșeurilor.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza