Administraţia din Petrila stă şi cugetă. 15 iulie va decide soarta Parcului Castanilor

279

Coţofene sau castani. Coţofene şi castani. Sau pur şi simplu Grădina de vară. Aceasta este întrebarea la care administraţia petrileană trebuie să găsească un răspuns în perioada imediat următoare. Dacă o societate petrileană a văzut în Parcul Pensionarilor din Petrila, cunoscut ca Parcul cu castani, coţofene, codobaturi, codroşi de munte, piţigoi şi alte vietăţi, există voci în administraţia locală care cântăresc acest areal prin balanţa unei grădini de vară.

Diferenţa dintre vis şi realitate coincide cu distanţa de la investiţie la afacere

A întrebat cetăţenii – utilizatori de pagini social media, dar este hotărât să analizeze amănunţit oportunitatea şi realismul cererii depuse de Junior Vet Media Group, tânăra societate înfiinţată în februarie 2016. Viceprimarul Dorin Curtean spune că administraţia analizează amănunţit acest subiect şi, momentan, pune în balanţă darea în concesiune a întregii suprafeţe a terenului sau o eventuală (re)preluare a respectivului teren în vederea reamenajării. Curtean nu exclude ipoteza ca zona să revină la ce a fost odată, respectiv grădina de vară „Nicolae Titulescu”.

„Analizez ceea ce mi-au expus oamenii acolo (pe pagina personală de socializare unde viceprimarul a iniţiat o dezbatere pe tema înfiinţării parcului dendrologic- n.r). Nu ascund că aş vrea să revin la ceea ce a fost grădina de vară „Nicolae Titulescu” acum câţiva ani”, a precizat pentru Gazeta de dimineaţă Dorin Curtean.


Administraţia locală nu trebuie să omită un detaliu important. O parte din acel parc a fost concesionat în legislatura trecută.

 “Din cauza faptului că acolo este o concesiune pe 49 de ani a unei părţi din teren, momentan suntem blocaţi. Aşa e clar că nu putem să mai facem mare lucru acolo, decât pe jumătate de parc”,mai spune viceprimarul Petrilei, Dorin Curtean.


Curtean este conştient că situaţia actuală, aşa încurcată cum e, încurcă ambele părţi ale discuţiei – administraţie locală şi firmă privată. De aceea, susţine acesta, este şi nevoie de “calcule fine” .


“Analizăm situaţia şi încercăm să vedem ce este mai oportun pentru Primăria Petrila, să oferim în concesiune şi cealaltă parte sau să preluăm totul noi şi să o luăm de la zero şi să amenajăm parcul respectiv, dar încă suntem în analiză, nu ne grăbim”, adaugă Curtean.

Dacă Dorin Curtean spune că nu se grăbeşte să ia o decizie, Graţia Bolat, fiica Mariei Bolat, administrator şi asociat unic al societăţii Junior Vet Media Group, solicită administraţiei petrilene printr-un comunicat de presă, un răspuns oficial pe care îl aşteaptă până în data de 15 iulie 2016.

Bianca HOLOBUŢ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza