Administratorul judiciar al CEH a ajuns la societate să-și cunoască ”clienții”. Angajații se tem de faliment

241

A doua insolvență a Complexului Energetic Hunedoara a fost pronunțată pe data de 23 iunie, iar de curând administratorul judiciar, același ca în prima fază – GMC Craiova- a ajuns la societatea energetică hunedoreană unde, potrivit informațiilor GDD – a umblat din birou în birou pentru a-și cunoaște ”clienții”.

Reprezentantul GMC Craiova, Florin Săftoiu, a declarat, marți, pentru Gazeta de Dimineață, că respectă termenele prevăzute de legea insolvenței.

”Trebuie să respectăm termenele prevăzute de lege. Ne-am văzut deja cu ei (cei de la CEH-n.r), știu ce au de făcut”, a spus Florin Săftoiu.

Acesta a precizat că săptămâna viitoare va veni în Valea Jiului și va sta ”mai mult„.

Potrivit lui Săftoiu, GMC a cerut Ministerului Energiei să numească un administrator special. Acest lucru nu s-a întâmplat însă până la acest moment nu s-a întâmplat acest lucru.

De partea cealaltă, angajații Complexului Energetic Hunedoara se tem că de data aceasta va fi declarat falimentul societății. Temerile lor sunt justificate de lipsa de interes a celor responsabili de soarta companiei energetice care are încasări din serviciile de sistem cu 2 milioane de lei mai puțin, și care rămâne și fără linia de credit din care-și asigura funcționare de pe o zi pe alta.

Pe perioada primei intrări în insolvență, adminsitratorul judiciar- GMC Craiova- nu a denunțat niciun contract comercial încheiat de Complexul Energetic Hunedoara. Singurul contract denunțat de cei de la GMC  a fost, în mod unilateral, contractul colectiv de muncă al angajaților, care din martie au rămas doar cu drepturile prevăzute în contractele individuale. Denunțarea unilaterală a CCM-ului este însă nelegală, Ministerul Muncii și ITM Hunedoara răspunzând celor de la Sindicatul Muntele- care au contestat decizia administratorului judiciar- că trebuia să se țină cont de prevederile Legii Dialogului Social.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza