Atmosferă bună şi optimistă în PNL Petrila. Ioan Temneanu: „Ei, pesediştii, n-au ce arăta, că n-au făcut nimic, au pus beţe-n roate, n-au venit la o grămadă de şedinţe…”

290
de Corneliu BRAN
Doi dintre cei care fac parte din echipa PNL Petrila pentru alegerile din 5 iunie, Ioan Temneanu, actualmente consilier local, şi Constantin Ramaşcanu, fost viceprimar şi consilier local, susţin că echipa propusă pentru consiliul local este o „echipă de profesionişti, o echipă fără oportunişti şi o echipă în interiorul căreia cuvântul de ordine este continuarea proiectele începute şi să le finalizăm”.
Ioan Temneanu
crede că „există o atmosferă foarte bună în interiorul organizaţiei noastre, o atmosferă cum n-am mai întâlnit la alte formaţiuni politice”.
„Este multă prietenie, respect şi apreciere între noi, lucru, cred eu, esenţial şi determinant pentru reuşita a ceea ce ne-am propus pentru următorii patru ani, pentru că suntem convinşi că cetăţenii ne vor acorda încredere pentru un nou mandat, iar primarul Ilie Păducel, susţinut de noi toţi, va obţine un nou mandat de primar, cu siguranţă”, mai spune Ioan Temneanu.
De la echipa PNL Petrila, prin vocile celor doi amintiţi mai sus şi a primarului Ilie Păducel, am aflat pentru cetăţenii petrileni, care vor merge la vot pe 5 iunie, care sunt câteva dintre obiectivele prioritare pentru următorii patru ani a liberalilor petrileni.
Deschiderea oraşului Petrila în plan turistic
Ioan Temneanu ne-a spus cum vede deschiderea oraşului Petrila în plan turistic: „Ideea ar fi să transformăm oraşul dintr-un fund de sac într-un oraş de tranzit. Ne-am propus în acest sens transformarea drumului Petrila-Şureanu într-un drum asfaltat, modern, care să încânte orice turist care va ajunge să-şi petreacă zile­le de vacanţă în domeniul schiabil Şureanu şi în împrejurimile Petrilei. Nu e un vis, e o realitate, odată cu modernizarea drumului turismul poate căpăta alte valenţe”. „La fel, Valea Jiului ar căpăta o altă dimensiune din punct de vedere turistic şi economic dacă s-ar străpunge în vest şi drumul spre Herculane. Aceste două drumuri, de la est şi de la vest, pot ajuta mult localităţile Petrila, Uricani sau Lupeni şi, în general, toată Valea”, îl completează Constantin Ramaşcanu pe colegul său.
Parteneriat cu investitorii locali pentru realizarea de locuri de muncă
Un al doilea obiectiv în viziunea lui Ioan Temneanu ar fi un parteneriat cu investitorii locali pentru realizarea de noi locuri de muncă. Cum? „Simplu. Investiţii noi sprijinite prin anumite facilităţi acordate de administraţia locală şi dezvoltarea investiţiilor actuale. Avem pregătit un program, care conţine un pachet de sprijin al investitorilor locali, care a fost acceptat pentru oferta PNL Petrila la discuţiile cu investitorii locali”, susţine Ioan Temneanu. „Cred că în această privinţă se pot face destule. Investitorii care vor veni, alţii decât cei ce sunt acum, sunt şi ei o altă soluţie, totul va fi să-i atragem prin lucruri clare, realiste. Acest proces a început la Petrila, primarul Ilie Păducel şi în actualul mandat a făcut o serie de propuneri unor investitori din alte zone. Rămâne să se continue acest lucru şi să se concretizeze discuţiile”, completează Constantin Ramaşcanu.
Pe de altă parte, consilierul local Ioan Temneanu a subliniat un alt deziderat al echipei PNL: „Atragerea şi convingerea a cel puţin doi investitori care să deschidă afaceri, în perioada celor patru ani de mandat următori, cu locuri de muncă stabile şi bine definite. Mai multe nu spun acum cum o să facem, tot planul, dar pot să vă spun doar că în acest sens avem un plan de acţiune al echipei noastre liberale şi avem deja şi câteva repere, ca să nu spun mai mult, şi să pară nu ştiu ce promisiuni sau poveşti. Toate la timpul lor. Veţi vedea când va fi concret, vor vedea şi cetăţenii, vor fi investiţii noi şi durabile aduse în Petrila de echipa liberală şi de viitorul primar Ilie Păducel.
Introducerea gazului metan în satele aparţinătoare – o prioritate
Aşa cum a susţinut în repetate rânduri şi primarul Ilie Păducel, şi Ioan Temneanu şi
Constantin Ramaşcanu cred că trebuie să se finalizeze şi procesul de introducere a gazului metan în Petrila, vorbim de satele aparţinătoare Cimpa, Taia, Răscoala şi Jieţ. „După ce administraţia condusă de primarul Ilie Păducel a reuşit să introducă – şi cu sprijinul Apa Serv să recunoaştem, că nu-i un secret şi nu putem omite treaba asta că n-ar fi corect – canalizarea, să repare şi să asfalteze drumurile, să creeze infrastructură şi în aceste sate aparţinătoare (extindere de iluminat, crearea de rigole, tomberoane pentru deşeuri şi contracte cu societatea de gospodărie, extindere de apă potabilă ş.a.), introducerea gazului metan va deveni o prioritate. Cu acest lucru, cetăţenii din aceste sate nu vor avea cu nimic mai puţine condiţii decât cei de la oraş. Iar toate acestea au fost făcute în mandatele primarului Ilie Păducel, lucru de care unii, azi, încălziţi cu campania electorală, uită sau se fac că uită”, mai spune Ioan Temneanu.
Parteneriat cu CJ Hunedoara pentru un parc industrial
Cei doi liberali petrileni susţin că ideea propusă de Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean, şi de primarul Ilie Păducel este una foarte bună, generatoare de noi locuri de muncă. Ioan Temneanu este de părere că „aceasta este una dintre oportunităţile de a se crea activităţi noi de producţie pe raza localităţii”.
„Suntem convinşi că acest proiect va fi pus în practică după data de 5 iunie, adică atunci când atât preşedintele Adrian David, cât şi primarul Ilie Păducel vor obţine din nou mandate pe aceste funcţii. Petrilenii ştiu că primarul actual şi echipa care-l susţine pentru alegerile locale sunt cei mai buni, cu realizări la vedere, şi nu cu vorbe ca aceia din PSD, care patru ani au încercat doar să-l şicaneze pe primar şi să întârzie proiectele iniţiate pentru localitate, în loc să facă cu adevărat administraţie. Asta au făcut în consiliul local pesediş­tii, patru ani, politică, nu administraţie. Iar acum vin şi spun că din contră, ei s-au implicat, ei au făcut nu ştiu ce, ei… bla-bla-bla.
Ba se mai laudă şi cu proiectele primarului. Tupeu, nu glumă! Asta îi învaţă probabil la şcoala de partid…”, remarcă acid Constantin Ramaşcanu.
„Săgeţi” liberale către „contestatarii locali pesedişti”
Spre finalul discuţiei, pentru că tot e campanie electorală, iar adversarii politici locali trimit zilnic acuzaţii aiuristice către echipa PNL Petrila şi către primarul Ilie Păducel, Ioan Temneanu şi Constantin Ramaşcanu au clarificat câteva chestiuni.
„Campania electorală 2016 ne aduce în faţa electoratului din Petrila cu realizări şi obiective, pe care vrem să le implementăm în echipă în oraşul nostru. Există în derulare programe de asfaltări drumuri, trotuare şi parcări, câteva lucrări importante de introducere a apei şi canalizării în zone, care n-au fost cuprinse în proiectul integrat derulat prin Apa Serv, programe ce vizează anvelopări de blocuri, construcţii de blocuri noi pentru tineri şi persoane defavorizate, precum şi pentru personalul medical – că tot avem un Centru  Medical Multifuncţional nou şi modern pe un proiect realizat în actualul mandat. Suntem echipa care am realizat în Petrila ceea ce contracandidaţii noştri critică. Noi arătăm oricând ce am făcut pentru oraş din punct de vedere al administraţiei publice locale şi nu promitem decât ceea ce ştim că putem să facem, însă ei, pesediştii, n-au ce arăta, că n-au făcut nimic, au pus beţe-n roate, n-au venit la o grămadă de şedinţe… asta au făcut. Culmea, avem parte de critici, nefondate, din partea unei echipe PSD în care există trei foşti viceprimari, Răscoleanu, Bobar şi Jurca. Aceştia, în perioadele cât au fost importanţi viceprimari, nu au avut nicio iniţiativă. Pe la Cimpa unii stăteau cu noroiul până-n genunchi şi le spuneau cetăţenilor
de-acolo că nu se poate face, sau că au dus o maşină de piatră şi cu asta au avut realizări! Legat de locurile de muncă, cât au fost viceprimari, sau în cazul lui Curtean, administrator public, de ce nu au încercat să atragă investitori, să creeze locuri de muncă? De ce abia astăzi spun că o să facă dacă vin ei la conducerea primăriei? Numai primarul trebuia să facă, şi ei nu? Şi culmea, primarul s-a zbătut şi a creat locuri de muncă şi în actualul mandat şi în celelalte dinainte, în timp ce ei au dormit liniştit pe post şi s-au trezit cu vreo şase luni înainte de alegeri că ce mari zmei sunt şi ce-o să facă ei pentru cetăţeni. Asta e realitatea pe care trebuie s-o afle petrilenii, nu cea care o prezintă ei pe nu ştiu ce post de televiziune local!”, susţine, pe bună dreptate, consilierul local Ioan Temneanu.
Constantin Ramaşcanu răspunde şi el deschis la atacurile contracandidaţilor: „Cred că aceşti asociaţi, că altcumva nu le pot spune, doresc să aibă puterea cu orice preţ, pentru că Ilie Păducel le-a fost şef şi nu le-a permis să facă ilegalităţi. Sunt invidioşi pe realizările primarului Păducel şi asta nu le dă pace şi somn liniştit. Cred că au coşmaruri când se gândesc ce realizări are primarul în administraţie şi ce realizări pitice au ei. De ce nu vorbesc despre ei, despre realizările lor cât au fost viceprimari sau administratori publici? Vă spun eu, că n-au ce prezenta, în 5 minute s-ar închide subiectul. Aşa, preferă să atace suburban, să jignească, să facă scenarii, trăgând după ei şi oameni nevinovaţi sau de bună-credinţă, dar care nu se prind de aceste jocuri murdare ale lor. În fine, răspunsul îl vor da alegătorii din Petrila pe 5 iunie. Dacă cineva crede că-i poate prosti pe petrileni, se înşea­lă. Aşa s-a întâmplat şi acum patru ani, la fel se încerca scoaterea în faţă a murdăriilor de către unii, după care, după vot, au plecat cu coada între picioare şi au ieşit din întuneric după vreo patru ani, când iar vor să câştige alegerile. Cu astfel de murdării, lumea îi va taxa din nou, cetăţenii Petrilei sunt inteligenţi şi ştiu cu cine au de-a face. Iar când discutăm de Petrila vorbim de primăria care a implementat cele mai multe proiecte din tot judeţul, lucru confirmat de Adrian David şi conducerea judeţeană liberală chiar la lansarea candidaţilor de acum aproape trei săptămâni din casa de cultură, în faţa unei săli arhipline”.

Comenteaza

Comenteaza