Bârfa petrileană cu Ponta și motocoasa Stihl

269

Întâlnirea lui Victor Ponta cu pesediștii din Petrila a avut loc în aer liber. Noroc că a fost timp frumos pentru că în caz de furtună nu știm unde s-ar fi putut adăposti fostul prim-ministru și fidelii săi admiratori. Primarul Păducel, până de curând membru PSD, a aflat, în timp util, că partidul pe care tocmai l-a părăsit avea niște datorii neachitate către bugetul de stat. Ele rezultau din închirierea, în mod repetat, a unor săli din clubul “Ladislau Schmidt”.

Prin urmare, el, ca primar în funcție, n-avea cum să le aprobe pesediștilor ca manifestarea lor să aibă loc în interior. Ponta a avut, astfel, posibilitatea nesperată ca să fie văzut și atins de mult mai multă lume decât preconizaseră organizatorii acestei vizite-fulger. Întrucât ștrandul din Petrila a fost vândut, pe nimic, unui investitor strategic (ce-a făcut din el o ditamai magazia) și baia de mulțime a fostului prim ministru a avut loc tot sub cerul liber. A ieșit cum se cuvine pentru că afară a fost cald și bine. Faptul că acțiunile unu și doi au rămas fără efectul (negativ) scontat de liberali, a treia acțiune a edilului petrilean s-a bucurat de-un efect maxim și de o largă recunoaștere județeană. “Jos pălăria!”, au suspinat, în cor, toți cunoscătorii.

Gospodarii orașului au trimis în parcul din fața clubului, exact în timp ce Victor Ponta se întâlnea cu prietenul său Vasilică, viceprimarul (plus floarea pesedeului din localitate și de prin împrejurimi), o motocoasă care a duduit cât a ținut întâlnirea. Așa că mesajul lui Ponta a fost bruiat cu stil de o… motocoasă Stihl! (“Vocea strazii” a aflat pentru dv. că a fost vorba de o motocoasă robustă, marca Stihl, model FS90. Ea a fost concepută pentru o utilizare pretențioasă, prevăzută cu motor patentat 4-MIX și mâner pentru ambele mâini. Face cam 20 milioane de lei vechi dar își scoate banii! Chiar Victor Ponta poate depune mărturie!)

Comenteaza

Comenteaza