Baronul local de la Petrila. Președintele PSD Petrila are, la propriul CAR, câteva miliarde de lei vechi. Doar o parte din sumă se regăseşte în declaraţia de avere

549

Gheorghe Bobar, președinele PSD Petrila, conduce unul din CAR-urile din localitate de mai mulți ani. De aici, Bobar ia un salariu considerabil anual, dar și împrumuturi, în condițiile în care are un fond ce depășește 700 de mii de lei. Președintele PSD Petrila spune că a adunat acești bani muncind, fără a face afaceri cu statul și că poate fi verificat de ANI, întrucât în declarațiile sale de avere se vede evoluția banilor și a bunurilor.

Cel mai mare fond de la CAR IFN Petrila este deținut de Gheorghe Bobar, președintele PSD Petrila, valoarea acestuia fiind, potrivit informațiilor GDD, de peste 700 mii lei. Bobar a refuzat să spună valoarea exactă a fondului, limitându-se la afirmația că suma va fi făcută publică în declarția de avere care trebuie depusă până la mijlocul acestei luni.

”O să vedeți declarația de avere care trebuie depusă până luna asta. ANI mă poate verifica, instituțiile abilitate ale statului, dau socoteală, nu e nicio problemă. Uitați-vă în toate declarațiile mele și vedeți evoluția la bunuri, la bani, an de an. Înainte de 2008 am fost administrator la două firme. Nu fac afaceri cu statul”, a spus, joi, pentru GDD, Gheorghe Bobar, președintele PSD Petrila.

În declarația de avere din vara anului trecut completată de Gheorghe Bobar, suma totală pe care acesta o deținea la CAR, în fondul deschis în 1984, era în valoare de 540.000 lei. În toamna anului trecut, potrivit declarației de avere completată la 1 octombrie pentru Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, fondul era de doar 54.000 lei.

”Cred că declarația de 54 de mii am făcut o greșeală. Am mâncat un zero. Aia de la SNIM am completat-o mai în grabă”, a mai spus președintele PSD Petrila.

Sursa citată a precizat că a obținut banii muncind, fără a avea contracte cu statul.

Valoarea fondului de la CAR-ul pe care îl conduce a crescut de la 150.000 lei potrivit declarației din 2009 la peste 700 mii lei în 2015. Declarația de avere completată de Bobar în 2010 arată că fondul era în valoare de 180.000 lei, documentul din 2011 că ajunsese la 260.000 lei. Un an mai târziu, potrivit declarației de avere din 2012, valoarea a ajuns la 374.848 lei, iar tendința de creștere s-a menținut astfel încât în documentul din 2013 acesta ajungea la suma de 450 mii lei. Declarația de avere completată anul trecut arată o sumă de 540 mii lei la fondul de la CAR, iar informațiile GDD arată că anul acesta fondul lui Gheorghe Bobar are o valoare de peste 700.000 lei.

Potrivit documentului din 2012, președintele PSD Petrila a moștenit de la Bobar Nicolae un fond social în valoare de 90.000 lei.

Din 2009 și până în 2014, averea lui Gheorghe Bobar s-a mărit, după cum arată declarațiile de avere ale acestuia.

Dacă în 2008 avea doar două terenuri agricole, acum are trei. Numărul imobilelor a rămas același, două case și un apartament, toate trei în Petrila. Gheorghe Bobar a vândut și cumpărat mașini. De la autoutilitară a ajuns acum să dețină un Range Rover și un BMW.

Și depozitul în euro deținut de președintele PSD Petrila a fluctuat semnificativ de la 5000 de euro potrivit declarației din 2009, la 30.000 de euro potrivit documentului semnat anul trecut de Gheorghe Bobar.

Acesta deține acțiuni ce valorează zeci de mii de lei la două societăți, iar veniturile încasate de familia Bobar au fost în jurul sau chiar au depășit 100 de mii de lei anual.

În declarația de avere completată în vara anului trecut, Gheorghe Bobar recunoștea că a împrumutat 142.000 lei de la CAR-ul pe care îl conduce și 30.000 lei respectiv 150.000 lei de la Andrei Bobar. În documentul depus în toamna aceluiași an, 2014, Bobar mai declară doar împrumutul de la CAR și cel în valoare de 30.000 lei de la Andrei Bobar. Se pare că președintele PSD Petrila iar a greșit. De data aceasta nu a mai ratat vreun zero, după cum susținea în cazul fondului social, ci a uitat cu totul un împrumut. Asta în eventualitatea în care nu l-a achitat în cele trei luni diferență între cele două declarații de avere.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza