Beţi şi fără permis, doi minori din Petrila au plecat la plimbare cu o autoutilitară furată

313
Doi adolescenţi din Petrila s-au ales cu dosar penal, după ce, băuţi fiind, au furat o autoutilitară şi au plecat la plimbare pe străzile oraşului. Cam ca în filmele cu Stan şi Bran, băieţii au încercat să conducă pe rând maşina, pentru că avea cutie automată de viteze.
 
Un tânăr de 21 de ani din Petrila este cel care a alertat poliţia şi le-a spus oamenilor legii că tatălui său i-a fost sustrasă o autoutilitară, aparţinând societăţii comerciale pe care o administrează. Apelantul a precizat că a urmărit autoutilitara şi că aceasta se află pe strada Republicii, din Petrila.
„La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a identificat doi minori, în vârstă de 16 şi 17 ani, ambii din Petrila, precum şi autoutilitara sustrasă, în valoare de peste 22.000 lei. Cei doi minori au declarat că au consumat băuturi alcoolice, după care s-au deplasat pe strada Grădiştei, din Petrila, unde au găsit o autoutilitară parcată, având cheile în contact”, au declarat reprezentanţii IPJ Hunedoara.
Cei doi au încercat pe rând să conducă autovehiculul. Mai întâi, la volan s-a urcat adolescentul în vârstă de 17 ani. A pornit motorul maşinii şi a ieşit din parcare, cu intenţia de a „se plimba prin oraş”, dar, întrucât autoutilitara era dotată cu o cutie de viteze automată, nu a reuşit să o conducă. Aşa că, la volan a urcat celălalt minor, care a condus autoutilitara pe mai multe străzi, pe o distanţă de aproximativ 2 km, până în zona cap linie Petrila.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele celor doi, care sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice.
Carmen COSMAN – PREDA
Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza