Borza: Complexul Energetic Hunedoara se apropie de faliment în fiecare zi

244

Complexul Energetic Hunedoara se apropie în fiecare zi de faliment, deoarece întârzie luarea măsurilor necesare salvării societăţii, a declarat marţi, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, care consideră că ”băieţii deştepţi” au reuşit să păstreze controlul asupra producătorului de energie.

Remus Borza este avocat specializat în insolvenţe şi este administrator judiciar al Hidroelectrica, altă mare companie de stat din energie aflată în insolvenţă. Societatea lui Borza, Euro Insol, a fost propusă de către conducerea Complexului Energetic Hunedoara pentru a deveni administrator judiciar al societăţii după intrarea în insolvenţă, însă Tribunalul Hunedoara a decis să numească o altă firmă, GMC SPRL Craiova.

”Statul nu a reuşit să se impună la Hunedoara, dar au reuşit să facă asta ‘băieţii deştepţi’ din Valea Jiului. Fiecare zi care trece aduce complexul mai aproape de faliment”, a declarat Borza

Întrebat dacă rămâne interesat să se ocupe de Complexul Energetic Hunedoara, Remus Borza nu a respins posibilitatea, însă afirmă că”probabil ar fi prea târziu”. Avocatul critică activitatea actualului administrator judiciar numit de către instanţă, care nu a înaintat un raport la 40 de zile de la declanşarea insolvenţei. Raportul urma să conţină date despre actuala situaţie a societăţii şi soluţiile care ar trebui luate.

Situaţia de la CE Hunedoara s-a deteriorat în ultimele zile, iar sute de angajaţi protestează, nemulţumiţi de intrarea în insolvenţă a companiei. Liderii sindicali se tem că societatea ar putea intra în faliment.

Remus Borza consideră că şi celălalt mare producător de energie pe bază de cărbune, Complexul Energetic Oltenia, este aproape de insolvenţă, după ce a înregistrat pierderi de aproape 900 de milioane de lei în 2015 şi de 700 milioane de lei în 2014. ”Aproape toţi indicatorii financiară arată asta. Insolvenţa, dacă ar fi declanşată acum şi ar fi administrată corect, ar ajuta compania să iasă din impas”, a mai spus Borza.

http://stirivaleajiului.com

Comenteaza

Comenteaza