Campania “Hunedoara suntem Noi” continuă. Pe 13 februarie, miting pentru salvarea Hunedoarei

265

 Insolvenţa celui mai mare angajator hunedorean, Complexul Energetic Hunedoara,   înseamnă pierderea locurilor de muncă, șomaj, frig în case, dar și transformarea României într-un importator de energie.

Sindicatul Muntele îi cheamă alături de salariaţii Complexului Energetic Hunedoara pe toţi hunedorenii cu simţ civic la un miting de protest, care va avea loc la Petroșani, pe 13 februarie. Acțiunea reprezintă un protest faţă de indiferenţa cu care tratează guvernul României judeţul Hunedoara.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Muntele, în plină iarnă Guvernul României se joacă cu sănătatea hunedorenilor. Aceştia riscă să rămână în frig odată cu închiderea Complexului Energetic Hunedoara, iar de căldură pentru iarna viitoare nici nu se mai poate vorbi.

”Dacă românii acceptă ca România să devină importator de energie electrică din cauza intereselor străine care guvernează astăzi sistemul energetic naţional, trebuie să le arătăm guvernanţilor că Hundedoara nu vrea să îngheţe de frig în case. Odată cu falimentul Complexului Energetic Hunedoara vom constata şi falimentul judeţului Hunedoara.Doar prin presiunea străzii vom putea pune Guvernul la treabă. Au legislaţia necesară la îndemână mai trebuie doar să o folosească în interesul României. Au transformat acest complex energetic într-o gaură neagră a economiei româneşti prin eliminarea de pe piaţa reglementată a acestui producător. Facem un apel la toţi hunedorenii în special cei din Valea Jiului să vină cu mic cu mare la acest miting să susţină interesul naţional şi viitorul copiilor hunedoreni. Suntem siguri că fiecare hunedorean poate acorda două ore pentru viitorul acestui judeţ. Odată cu falimentul CEH industria hunedoreană devine doar o pagină de istorie, iar Hunedoara va fi ştearsă de pe harta economică a României. Doar de noi depinde salavarea acestui judeţ abandonat de acei lideri politici care îşi aduc aminte de noi doar la patru ani”, spune conducerea Sindicatului Muntele.

Liderii de la Muntele spun că politicienii care au trădat interesele hunedorenilor ar trebui să nu încerce din nou demobilizarea celor care doresc să participe la manifestarea civică.

 

”Dacă nu au făcut nimic pentru salvarea complexului să nu facă nimic nici pentru împiedicarea participării la miting. Să le fie ruşine că au jefuit acest judeţ şi să nu ne mai caute în campaniile electorale pentru a-i vota. Mai bine îşi depun mandatele de pe acum”, mai spun liderii Sindicatului Muntele.

Potrivit acestora, falimentul CEH va genera probleme sociale greu de imaginat, dar şi mai greu de gestionat de o comunitate saracă și vor duce la evenimente nedorite într-o societate care se vrea europeană.

”Prin mitingul organizat de Sindicatul Muntele în cadrul campaniei civice „Hunedoara suntem Noi” se doreşte salvarea Complexului Energetic Hunedoara de la faliment.  Mitingul „Hunedoara viitor sau sfârşit” trebuie să aibă alături toată societatea civilă. Doar împreună vom reuşi”, mai spun reprezentanții Sindicatului Muntele.

Mitingul va avea loc pe data de 13 februarie, începând cu ora 11:00, în fața Casei de Cultură din municipiul Petroșani.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza