CEH, îngropat fãrã autopsie de grupurile mafiote

298

Adevãrul insolventei CEH, îngropat de grupurile mafiote. 18 martie. Acesta este termenul limitã pânã la care administratorul judiciar al CEH trebuie sã depunã în instantã raportul privind cauzele care au dus la declansarea insolventei Complexului Energetic Hunedoara. Reprezentantii angajatilor CEH sunt sceptici în ceea ce priveste acest raport.
“Ei trebuie sã prezinte cauzele prezumtive care au dus la insolventã. sunt sceptic cã vom afla ce a dus la moartea CEH. Adevãrul îl vor îngropa mafiotii”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele. Complexul Energetic Hunedoara se aflã în insolventã de douã luni de zile, iar mãsurile identificate pentru reducerea cheltuielilor ajung la angajati. “Se lucreazã la un plan de restructurare, la noile organigrame. În urma noilor organigrame se va vedea numãrul de salariati care ar putea sã fie disponibilizati în conditiile în care vom avea bani pentru salarii compensatorii. Nu au fãcut decât sã batã joc”, a mai subliniat sursa citatã. Reprezentantii Ministerului Energiei arãtau cã pot fi denuntate mai multe contracte, existã posibilitatea ca si CCM-ul sã fie încadrat în aceastã situatie. “Conform comunicãrii administratorului judiciar, în prezent se desfãsoarã un program de mãsuri imediate, convenit cu administratorul special si discutat cu conducerea CEH si cu sindicatul reprezentativ Muntele, care contine urmãtoarele actiuni: reducere gradualã a salariilor pentru personalul de conducere si a consilierilor, restructurarea organigramelor atât la sediul central, cât si la sucursale, renegocierea contractului colectiv de muncã, reducerea cheltuielilor cu transportul si reglementarea deplasãrilor/delegatiilor inclusiv pentru personalul de conducere al CEH, analizarea si dupã caz, denuntarea contractelor în derulare, care nu sunt benefice CEH, demararea procedurilor de recuperare a creantelor. Mãsurile prezentate nu vor afecta personalul direct productiv sau cel care deserveste personalul direct productiv, astfel încât sã nu se diminueze capacitatea de productie a complexului”, aratã secretarul de stat.
Nica spune cã dacã acest lucru se va întâmpla, miscãrile de protest sunt iminente. “CCM-ul nu poate fi denuntat unilateral. În Legea insolventei, administratorul judiciar are posibilitatea de a denunta orice contract. Dacã se denuntã CCM-ul nu înseamnã decât cã cei care administreazã probele vor sã punã batista pe tambal, iar efectele vor fi proteste iminente, iar astfel ei vor spune cã CEH trebuie închis. Denuntarea contractului este o mânãrealã politicã a unor interese care vor sã înmormânteze complexul fãrã autopsie”, a mai spus Nica. Reprezentantii Casei de Insolventã GMC Craiova au declarat cã nu au depus încã raportul si nici au identificat cauzele care au dus la deschiderea procedurii insolventei. “O sã fie depus în termen. Mai sunt trei zile pânã în data de 18 martie. Încã nu am reusit sã identificãm cauzele care au dus la insolventã, dar lucrãm la acest raport”, a declarat Florin Sãftoiu, reprezentantul Casei de Insolventã GMC Craiova.
Monika BACIU

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza