CEH se află sub protecţie juridică. Planul de reorganizare are nevoie de avizul Ministerului Energiei

235

Guvernul nu poate interveni în niciun fel în procedura insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara, însă planul de reorganizare propus de administratorul special are nevoie musai de avizul Ministerului Energiei, a precizat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Cristian Buşu.

Planul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara, propus de debitor prin administratorul special, urmează să fie prezentat Ministerului Energiei care, în calitate de unic acţionar, poate interveni cu elemente care să ţină cont de anumite ţinte strategice, atât pentru siguranţa sistemului, cât şi pentru prezervarea unei protecţii speciale şi de mediu. Clarificările vin de la secretarul de stat în ministerul Energiei, Cristian Buşu. Acesta anunţă totodată că se continuă acţiunea de notificare a Comisiei Europene cu privire la intenţia de transformare a ajutorului de stat individual de salvare, acordat CEH prin OUG 22/ 2015 în ajutor de stat de restructurare în baza planului de restructurare care va trebui să răspundă observaţiilor formulate de direcţia de specialitate a Comisiei.

Reamintim că, în data de 7 ianuarie, Tribunalul Hunedoara a decis deschiderea procedurii de insolvenţă pentru Complexul Energetic Hunedoara, din cauza datoriilor extrem de mari faţă de bugetul de stat şi creditori. În data de 18 ianuarie, a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru desemnarea lui Dan Ovidiu Agrişan în calitate de administrator special, care să conducă activitatea CEH sub supravegherea administratorului judiciar. Acesta trebuie să coordoneze întocmirea planului de reorganizare şi să prezinte interesele acţionarilor în această procedură de durată.

De precizat că, spune Cristian Buşu, prin deschiderea procedurii de insolvenţă CEH a intrat sub protecţia juridică conferită de lege.

Carmen COSMAN – PREDA

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza