CEH. Un administrator judiciar și special câţi o vrea Domnul…. Grigorescu

308

Numirea administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara va avea loc în cursul zilei de marți, când se va întruni Adunarea Generală a Acționarilor. AGA va dizolva Consiliul de Administrație și va numi un administrator special. Sau doi, întrucât informațiile din ultimele zile arată că va fi un reprezentant de la centru şi unul din teritoriu. Asta după ce a căzut varianta  Sinan Mustafa.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Cosmin Chiuzan, a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață, că AGA se întrunește în cursul zilei de marți.

”În cadrul ședinței va fi dizolvat Consiliul de Administrație și va fi numit administratorul special”, a precizat Cosmin Chiuzan.

Directorul CEH a mai afirmat că nu știe cine va ocupa poziția de administrator special.

Dacă în ultimele zile, surse din minister au arătat că ministrul are în atenţie doi administratori speciali, pe ultima turnantă se pare că 1 este mai mare ca 2.

Roata morii energetice…

După ce a fost vehiculat numele turcului Sinan Mustafa – specialist în administrarea societăților în insolvență/privatizare, care administrează Electrocentrale Galați – pe fir au intrat alte nume.

Așa că, s-a vorbit despre un administrator special care să reprezinte statul și unul care să reprezinte județul și care să aibă și susținere PSD pentru ca tehnocrații să nu mai fie ”vânați” de politicieni.

Se vehiculează că administratorul special reprezentant al statului ar urma să fie Nicolae Bogdan Codruț Stănescu. Un obișnuit al CEH, întrucât directorul DGPAPSE din Ministerul Energiei a făcut parte, anul trecut, dintre reprezentanții statului la CEH, poziție din care a fost remunerat cu suma de 12.860 lei. Stănescu a fost și administrator special al Hidroelectrica, dar și reprezentant al statului la Complexul Energetic Oltenia și Oltchim.

Celălalt administrator al CEH ar fi putut fi un energetician din județ. Categorie la care sunt vehiculate trei nume: Daniel Andronache, Aurel Niculescu și Valentin Brînzea. Primii doi foști directori generali ai societății, iar cel de-al treilea fost șef de investiții la Mintia și, ulterior,  fost secretar în Ministerul Energiei.

Daniel Andronache susține că nu va renunța la funcția de consilier județean. Aurel Niculescu afirmă că sunt doar zvonuri lansate de cei care vor să îl înlăture din cadrul complexului.

”Dacă AGA e mâine, sigur nu sunt eu propunerea, aș fi știut”, a declarat Aurel Niculescu.

Fostul director al CEH a evitat însă să răspundă dacă ar accepta în cazul în care i s-ar propune.

Valentin Brânzea nu a putut fi contactat.

Complexul Energetic Hunedoara a reintrat în insolvență pe data de 23 iunie. Judecătorul sindic de la Tribunalul Hunedoara, Ioan Drăgan, cel care a judecat insolvența CEH și-n ianuarie, a numit același administrator judiciar, GMC Craiova.

Potrivit informațiilor, reprezentanții Casei de Insolvență i-au cerut ajutorul lui Remus Borza, cel care conduce Euro Insol și a scos Hidroelectrica din Insolvență, măcar din poziția de administrator special.

Cum statul nu are de gând să se folosească de cunoștințele lui Remus Borza din nicio poziție, judecătorul sindic de la Tribunal dovedind deja că Borza este „personna non grata”, tabloul CEH pare a fi unul cu autor necunoscut dar cu ramă clară: FALIMENT. Discuţia e clară: îşi asumă Ministerul Energiei – recomandat de o inerţie absolută – să pună rama?

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza