Claudiu Mârlogeanu: “Dacă voi fi ales consilier, îmi donez indemnizaţia nevoiaşilor”

287

Claudiu Mârlogeanu, candidat independent pe listele Alianţei pentru Hunedoara la funcţia de consilier local al oraşului Petrila, nu vrea să ajungă în legislativul local pentru bani, ci ca să ajute urbea şi locuitorii acesteia.

Claudiu Mârlogeanu este membru în trei asociaţii – Les amis de la France, Asociaţia San Montan şi Asociaţia “Vreau să ajut” – şi spune că, dacă va accede în Consiliul Local Petrila, indemnizaţia de consilier o va dona.

“Banii primiţi ca şi consilier, dacă voi fi ales, îi voi dona celor trei asociaţii din care fac parte şi nevoiaşilor”, a declarat Claudiu Mârlogean, pentru care oamenii sunt pe primul plan.

Claudiu Mârlogean, de profesie inginer minier, este fiu al Petrilei şi pentru a schimba imaginea oraşului său natal, pe care îl iubeşte din tot sufletul,vrea să facă tot ce îi stă în putinţă. Pe lângă proiectul care vizează amenajarea de paltforme subterane pentru gunoi menajer, acesta a gândit şi un proiect de realizare a parcărilor ecologie, după modelul celui implementat de Timişoara, de exemplu.

“Parcările ecologice sunt parcările care reduc scurgerile apelor pluviale şi emisiile poluante. Se referă la o serie de tehnici aplicate simultan pentru a reduce suprafaţă impermeabilă totală a unui spaţiu de parcare, a micşora temperatura la nivelul suprafeţei şi a menţine o insula verde în zonele aglomerate. Un astfel de proiect ar fi benefic Petrilei, care este sufocată de maşini”,a explicat Claudiu Mârlogeanu.

Prin implementarea unui astfel de program, este evitată poluarea mediului datorită emisiilor autovehiculelor, se reduc insulele de căldură umană, la fel ca şi expunerea la radiaţia UV, datorită coronamentului copacilor. De asemenea, poluanţii aerului sunt preluaţi de către coronament, în timp ce scurgerile de apă din precipitaţii se reduce considerabil. “Pentru realizarea parcărilor ecologice poate fi folosit pavajul permeabil, sistemele grilă sau zăbrele, respective acele structuri de plastic rigide, umplute cu pietriş sau vegetaţie sau betonul poros, asemănător cu betonul convenţional ca structura şi formă, cu excepţia faptului că materialele fine au fost înlăturate, permiţând infiltrarea apei din precipitaţii prin spaţiile goale”, a mai spus candidatul AHD pentru Consiliul Local Petrila.

 

Iar proiectele acestuia nu se opresc aici. Astfel, Mârlogeanu doreşte ca în Petrila să fie amenajate locuri speciale pentru cânii care au stapân, dar şi un adăpost la standarde europene pentru câiniii fără stapân. De asemenea, iniţiativele sale vizează şi amenajarea de piste pentru biciclişti, măcar prin delimitarea trotuarelor printr-o dungă continuă, dacă nu sunt bani pentru realizarea unor piste speciale în acest sens, după cum a precizat chiar candidatul Alianţei pentru Hunedoara la funcţia de consilier local.

 

Claudiu Mârlogeanu este de părere că a venit timpul independenţilor, că este momentul schimbării, al implicării civice.

“Soarta noastră este în permanenţă în mânile politicenilor şi destinul fiecărui cetăţean român sau petrilean depinde de cei care conduc ţara, judeţul sau oraşul. Oare oamenii nu s-au săturat de aceiaşi oameni, de aceeaşi gândire meschină?

Chiar aproape 27 de ani de democraţie în care doar unii au trăit mai bine nu i-a făcut, oare, pe oameni să gândească matur? De ce oamenii cu bun simt, de ce tinerii nu pot să-şi împlinească visele şi să încerce şi chiar să realizeze tot ce este mai bun şi frumos pentru oraşul lor natal, Petrila?

De ce tinerii trebuie să fie nevoiţi să-şi caute locuri de muncă în alte colţuri ale ţării sau ale lumii din cauza eternilor politiceni locali, judeţeni şi candidaţi de la centru? Ştiu că în adâncul sufletului fiecare dintre noi ne dorim schimbarea. Haideţi, atunci, petrileni să facem un minim efort, să gândim puţin şi să nu ne lăsăm influenţaţi de acei politiceni care au mai condus oraşul Petrila. Ştim cât de bine au condus cei care au fost la ” cârma ” oraşului, încât copiii noştri sunt plecaţi peste mari şi ţări. Cine va fi la căpătâiul capului nostru când peste 15 – 20 vom avea nevoie de ei? Eu am reuşit să fiu lângă părinţii mei până la sfârşitul vieţii lor dar, copiii mei, unde vor fi. Ştiu că tinerii s-ar întoarce în oraşul lor natal, dacă ar există locuri de muncă… Nu pot să fiu fericit cad văd şi trăiesc într-un oraş atât de trist cum este Petrila! În Biblie scrie că fericit eşti atunci când poţi să faci pe cei de lângă ţine fericiţi. Eu, doresc să-i fac pe petrilenii mei fericiţi cum pot eu mai bine şi mai frumos şi încerc să fac asta în fiecare zi”, este mesajul adresat petrilenilor de Claudiu Mârlogeanu.

Claudiu Mârlogeanu este fiu al Petrilei, după cum se recomandă. Tatăl său a fost, zeci de ani, inginer şef la Exploatările Miniere Petrila şi Lonea, în final ieşind la pensie de pe postul de director. De asemenea, este fratele îndrăgitei interprete de muzică uşoară Gina Pătraşcu – câştigătoare a Trofeului “Steaua fără nume” şi laureată a Festivalului Mamaia, unde a câştigat Premiul I la Secţiunea Interpretare – care a fost desemnată în 2014 Cetăţean de Onoare al Oraşului Petrila.

Carmen Cosman – Preda

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza