Conducerea CEH: ”Societatea va avea de înfruntat probleme majore în gestionarea activităţii curente„

257

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara afirmă că scoaterea societății din insolvență va crea mari probleme în activitatea curentă, riscul cel mai mare fiind acela al executării conturilor de către creditori, ceea ce va face imposibilă plata salariilor și asigurare celor necesare desfășurării activității.

Reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara susțin că ieșirea din insolvență a societății nu se datorează îmbunătățirii situației economice și a celei financiare, condiții în care societatea ”va avea de înfruntat probleme majore în gestionarea activității curente”.

”Există riscul iminent al executării conturilor societăţii de către creditori, implicaţiile imediate fiind punerea S. CEH-SA în imposibilitatea asigurării materialelor şi serviciilor de strictă necesitate pentru continuarea activităţii şi dificultăţi în efectuarea plăţilor salariale”, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Energetic Hunedoara.

Mai mult, o eventuală oprire a activității, determinată de lipsa materialelor, va conduce la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populației din Deva și Petroșani.

În urma ieșirii CEH din insolvență printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Alba Iulia, este necesară urgentarea demersurilor pentru obținerea ajutorului de stat pentru activitatea minieră și cea energetică.

”În contextul situaţiei actuale, conducerea societăţii va face tot posibilul să avanseze în demersurile iniţiate cu Comisia Europeană pentru asigurarea menţinerii în funcţiune a părţii viabile din cadrul S. CEH-SA, prin accesarea unor forme de ajutor de stat atât pentru activitatea minieră cât şi pentru cea energetică. Subliniem faptul că recent aprobatul memorandum privind includerea în programul de închidere a două mine din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, reprezenta doar un prim pas în procesul de obţinere a autorizării ajutorului de stat pentru activitatea minieră de către Comisia Europeană”, se mai arată în comunicarea CEH.

Potrivit aceluiași, document, conducerea societăţii aşteaptă comunicarea motivelor pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a decis ieșirea din insolvență, ”urmând ca, ulterior, să-şi fundamenteze hotărârile în ceea ce priveşte conduita procedurală care va trebui abordată în perioada următoare”.
Complexul Energetic Hunedoara a ieșit, marți, din insolvență, printr-o decizie a Curții de Apel Alba Iulia. Instanța a analizat și soluţionat apelurile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de judecătorul sindic în dosarul de insolvenţă. Magistrații de la Curtea de Apel au admis apelurile declarate, au dispus anularea încheierilor atacate pronunţate de judecătorul sindic și, în urma rejudecării, a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitoarei formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către creditori. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza