Conflictul de la Minea Lonea, stins cu sancțiuni. Inginerul şef electromecanic pierde 10 la sută din salariu

422
Comisia care a anchetat conflictul de la Mina Lonea, de la finele lunii iunie, a finalizat cercetarea care s-a lăsat cu sancțiuni, spun sursele noastre.
Astfel, inginerul şef electromecanic Petru Hurez, cel care ar fi agresat un coleg, a primit o sancțiune de 10% din salariu pe o perioadă de două luni, inginerul șef CFL, care ar fi fost, de asemenea, implicat în scandal, a fost sancționat cu 5% din salariu, în timp ce bărbatul care susține că a fost agresat, șeful de echipă Ionel Moldovan, a primit avertisment. Asta înseamnă că la o a doua posibilă abatere, sancțiunea se va trabnsforma în diminuarea salariului. 
Directorul general al CEH, Cosmin Chiuzan, a  confirmat existența ancheta, dar spune că nu știe nimic despre sancțiuni pentru că nu a avut timp să se informeze în legătură cu acest aspect.
”După ce am primit informarea cu ce s-a întâmplat, i-am spus directorului de sucursală să facă o acțiune internă de control, care să stabileasă împrejurările în care a avut loc și cauzele pentru care s-a întâmplat. Încă nu a ajuns materialul la mine, dar am avut o zi plină astăzi (marți /n.r.)”, a declarat Cosmin Chiuzan.
De precizat că ancheta au derulat-o chiar reprezentanții Minei Lonea, iar comisia de cercetare a fost condusă de Radu Răscolean. Inginer șef producție.
Chiuzan nu consideră că ar fi o problemă faptul că anchetați și anchetatori sunt colegi, nici ca cercetare a cazului, nici ca eventuale evoluții ulterioare.
”De asta avem conduceri la sucursale, ca să se ocupe de problemele de acolo. Domnul Răscolean este ingimer șef producție. E adevărat că sunt colegi, dar trebuie să ne asumăm și responsabilitatea funcției pe care o ocupăm. Nu văd o problemă în a desfășura o anchetă disciplinară la nivelul sucursalei, ținând cont de faptul că directorul sucursalei trebuie să gestioneze problemele care se întâmplă în parohia lui, ca să zic așa”, a mai spus directorul general al CEH.
Reamintim că, la finele lunii iunie o avarie de la unitatea minieră provocată de ploile torenţiale a înfierbântat spiritele între şefi. Ionel Moldovan a reclamat că a fost luat de gât de inginerul şef electromecanic Petru Hurez, care apoi l-a trântit de dulapul din birou. Mai mult, spune Moldovan, Hurez ar fi intenţionat să-l loveqască şi cu o cană, dar a fost oprit de alţi angajaţi aflaţi în acelaşi birou cu cei doi.
Carmen Cosman – Preda
Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza