Corpul de Control al ministrului Energiei face verificări la Complexul Energetic Hunedoara

239

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a trimis Corpul de Control aflat în subordinea sa la Complexul Energetic Hunedoara. Reprezentanții Corpului de Control vor verifica întreaga activitate de la CEH.

Luna trecută, ministrul Victor Grigorescu declara că pentru securitatea aprovizionării cu energie sunt vitae companiile din sectorul energetic.

”Unele dintre ele trec printr-o situație dificilă generată de lipsa de performanță economică, de risipă financiară şi, în anumite cazuri, de lipsă de integritate. În câteva situații, lipsesc planuri concrete pentru dezvoltarea de viitor şi o strategie coerentă de investiții. La câteva companii importante, instituțiile abilitate desfășoară în această perioadă investigații care vizează posibile fapte neconforme cu legea”, spunea ministrul Grigorescu.

Și în ianuarie ministrul Energiei declara că a trimis la CEH Corpul de Control, după ce la finele anului conducerea societății hunedorene pentru a verifica primele încasate de membrii Consiliului de Administrație înainte de intrarea companiei în insolvență.

”Am auzit că acolo s-au făcut niște plăți înainte de intrarea în insolvență, s-au și dat niște prime, undeva în zona conducerii. Am trimis un corp de control, acolo sunt niște lucruri care depășesc nivelul meu de înțelegere și ce consider eu că este o atitudine corectă, morală și responsabilă. Cred că trebuie să ne asumăm cu toții o stare de lucruri, că aceasta este o situație care are un context istoric cert. Trebuie să punem punct. Situația în care ne aflăm este o realitate. Trebuie să spunem stop risipei, stop corupției, stop până la urmă amestecului între elemente de profesionalism și alte lucruri, politizare sau mai știu eu ce, și să invităm în acest context pe toți cei care cu adevărat vor să schimbe ceva și pot să o facă”, spunea  ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Deși membrii CA au încasat zeci de mii de lei, nu se știe încă ce conține raportul întocmit de Corpul de Control al ministrului Energiei.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza