Curtean şi Jurca fac curăţenie după Păducel

284

Zona coloniei petrilene, mai exact strada Parângului, devenise un adevărat focar de infecţie, după ce fostul primar al oraşului, Ilie Păducel, a dat ordin să fie demolate coteţele localnicilor din acea zonă (afectate de un incendiu izbucnit în luna august, 2015- n.r), fără să mai ia în calcul şi faptul că atunci când  cineva face mizerie, se cuvine să şi strângă după el, lăsându-i astfel,  pe oameni cu molozul în faţa caselor.  

Pericolul care îi păştea pe locuitorii coloniei petrilene era unul major. Contactat de Gazeta de Dimineaţă la 1 iunie 2016, Ilie Păducel declara că are să trimită echipaje care să elibereze zona, chiar în ziua care urmează, lucru care nu s-a mai întâmplat. Astăzi, după aproape o lună de la demolări, lună în care oamenii au trăit în condiţii inumane, proaspăta echipă care s-a instalat la conducerea Primăriei Petrila, reuşeşte să finalizeze lucrările de curăţare a zonei, iar petrilenii pot răsufla în sfârşit, uşuraţi.

  „Foarte frumos mi-a vorbit şi ieri (Dorin Curtean-n.r). Mi-a spus că trimite azi (miercuri- n.r) să ne cureţe acolo şi într-adevăr a trimis. Au luat totul. Mai trebuie să adunăm noi, să greblăm să nivelăm. Nu mai este nimic, nici urmă de bolovani sau de ce a fost pe aici. Zona este liberă acum”, spune o localnică.

Localnicii de pe strada Parângului spun că au dat răgaz noii administraţii de la Petrila ca să „intre în pâine”…

„Au fost alegerile şi am zis să nu-i bombardăm, să îşi depună şi ei jurământul şi intră şi ei în pâine, după au fost problemele care au fost( indundaţii- n.r). Au venit după alegeri şi au venit şi au luat vreo trei patru maşini, dar astăzi au luat tot, că dacă nu luau tot, nu le dădeam voie să plece”, mai spune localnica.

Ilie Păducel demarase lucrările de demolare a anexelor gospodăreşti pe motiv că terenurile respective sunt proprietatea primăriei şi promisese localnicilor că aceeaşi primărie se va ocupa de reconstrucţia anexelor în cauză. Vasile Jurca, pe vremea aceea, viceprimar al Petrilei, dezminţea promisiunile lui Păducel, argumentând cu lipsa de fonduri.

Bianca HOLOBUŢ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza