De la copii, la părinţi. Colectare selectivă a deşeurilor la Organizația Salvați Copiii din Petrila

244

Copiii de al Centrul de zi Petrila al Organizaţiei Salvaţi Copiii, Filiala Hunedoara sunt învăţaţi să colecteze selectiv deşeurile graţie unui proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

O echipă a Consiliului Județean Hunedoara se va întâlni luni , 28 martie 2016, de la ora 13,00 cu un grup de peste 100 de copii de la Centrul de zi din Petrila al Organizației Salvați Copiii. Copiii vor învăța să colecteze separat deșeurile, utilizând pubele colorate. Cu acest prilej, eforturile lor vor fi răsplătite cu materiale de informare și promovare realizate în cadrul proiectului “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”. Colectarea selectivă se referă la separarea deşeurilor în patru fracţii (hârtie/carton, sticlă, plastic/metal și deșeuri biodegradabile).

Conceptul acțiunii de la Petrila se bazează pe educția de la copil la părinte. Astfel, copiii participanți la eveniment vor deveni promotori ai colectării corecte a deșeurilor. Președintele organizației Salvați Copiii, Filiala Hunedoara consideră că educația de la copil la părinte a dat rezultate bune în cei 16 ani de activitate. Organizația derulează programe pentru sprijinirea copiilor aflați în situații de dificultate din anul 1999. În aceşti ani, peste 1300 de copii, aparţinând unui număr de 600 de familii, au primit sprijinul Organizaţiei Salvaţi Copiii – Centrul de zi, prin activităţi educative, psiho-sociale, activităţi de întrajutorare materială și activităţi de conştientizare şi informare cu privire la drepturile copilului în societate.

Sistemul integrat de management al deșeurilor va permite reciclarea deşeurilor, cu sprijinul activ al locuitorilor judeţului Hunedoara, care sunt chemaţi să realizeze, începând cu 2016, colectarea selectivă a deşeurilor. Valoarea eligibilă a proiectului este de 233.400.127 lei (fără TVA), din care 99% reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Mediu şi din bugetul de stat, iar 1% contribuţia judeţului Hunedoara. Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Hunedoara” are ca scop principal îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor din județul Hunedoara şi îşi propune să asigure servicii care permit colectarea selectivă, contribuind la respectarea cerinţelor europene din domeniu.

La eveniment urmează să participe Adrian David, Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Vetuţa Stănescu , vicepreşedintele Consiliului Județean Hunedoara, Dan Stoian – administrator public și Valeria Popescu, președinte al Organizației Salvați Copiii, Filiala Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza