Deși la documentație au lucrat și angajații CEH, ISPE va primi toți banii pentru planul de restructurare a complexului hunedorean

212

Directorul Complexului Energetic Hunedoara, Emil Floruț, spune că cei de la ISPE vor primi banii aferenți contractului câștigat pentru realizarea planului de restructurare a structurii energetice, deși recunoaște că la întocmirea acestuia au lucrat și directorii din complex.

Planul de restructurare a CEH prezentat de ISPE nu a primit girul Consiliului de Administrație, luna trecută când a fost prezentat. Asta pentru că produsul finit este unul “neîncăpător” în bagajul pentru Comisia Europeană. Reprezentanții ministeriali susțin că prezentarea acelui plan celor de la CE ar fi o mare eroare a statului român. Motivul, lipsa de conținut și substanță. Abordarea și conținutul fiind unul nepliabil pe nevoia CEH. Cum planul nu a fost unul satisfăcător, la el au lucrat și directorii din CEH, însă ISPE își va primi banii. Peste 60 de mii de euro.

Directorul CEH, Emil Floruț, a declarat, vineri, pentru Gazeta de Dimineață, că orice contract trebuie respectat. Tot Floruț a recunoscut că la planul de restructurare a CEH au lucrat și angajații complexului, inclusiv el, însă spune că ISPE își va primi banii aferenți contractului.

”Le donez partea mea”, a spus directorul general Emil Floruț întrebat fiind dacă e normal ca în condițiile în care și el a lucrat la plan, ISPE să primească toți banii, deși nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

Cu toate că nimeni nu știe exact ce cuprinde planul de restructurare a CEH, directorul general Emil Floruț spune că în 24 octombrie, când acesta va fi prezentat la Bruxelles, planul nu va fi respins de Comisia Europeană.

”Sunt foarte sigur că va fi avizat. Nu se pune problema să intrăm în faliment”, a mai spus directorul CEH.

Cum planul este unul strict-secret, nimeni nu știe exact ce conține. Sindicatele nu au fost consultate în acest sens și nici nu le-a fost prezentat nici măcar vreun draft. Mai mult, se vorbește că planul ar presupune închiderea Termocentralei Mintia. Lucru infirmat de directorul general Emil Floruț, care spune că se dorește eficiență. Potrivit lui Floruț degeaba la Mintia sunt 6 grupuri care merg în pierdere și nu funcționează la capacitate maximă.

Soarta Complexului Energetic Hunedoara depinde de un plan de restructurare-reorganizare care trebuie să primească acceptul Comisiei Europene, altfel pe porțile structurii energetice va scrie ”FALIMENT”.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza