Din a doua jumătate a anului / SVSU Petrila va avea şi un modul de descarcerare

287
de Corneliu BRAN
Neculai Alexandrescu ne-a informat că printr-un acord de principiu din partea primarului Ilie Păducel şi a administraţiei publice locale se doreşte achiziţionarea unui modul de descarcerare. 
Motivul achiziţionării
acestei instalaţii, care nu e ieftină deloc, este necesitatea acesteia în dotarea formaţiunii de pompieri care deservesc cel mai mare raion din judeţul Hunedoara, raportat la caracteristicile oraşului care are în apartenenţă şi satele Cimpa, Taia, Jieţ şi Răscoala, dar şi o consistentă parte de drum naţional, e vorba de DN 7A, care o dată reabilitat va suferi modificări substanţiale de trafic de maşini.
„Sunt diverse situaţii de descarcerare unde noi nu putem interveni. Astfel trebuie să apelăm la colegii din Petroşani. Iar dacă se vor termina şi lucrările la DN 7A există date şi prognoze ale celor de la drumuri care arată că traficul va creşte cu mult, ceea ce înseamnă că şi producerea unor evenimente rutiere poate creşte. Noi trebuie să fim pregătiţi oricăror situaţii şi de aceea acest modul de descarcerare este necesar”, spune Alexandrescu.
Cursuri de perfecţionare
Ca să poată interveni la descarcera­re, pompierii petrileni au nevoie şi de calificare pe acest segment, altfel, cu modul sau fără, nu pot interveni. Neculai Alexandrescu şi primarul Păducel s-au gândit şi la acest aspect. Împreună au pus în discuţie şi participarea unor pompieri la cursuri de perfecţionare, unde ei să primească atestatul care să le permită să intervină în descarcerări.
„Preconizăm, împreună cu domnul primar, că achiziţia modului de descarcera­re se va face după jumătatea anului acesta. Ceea ce înseamnă că avem timp să trimitem o parte dintre oamenii noştri la cursurile de perfecţionare care se ţin în diverse oraşe ale ţării de către firme specializate şi atestate în domeniu. Ne-am gândit să trimitem cel puţin opt pompieri, astfel încât la finalul cursurilor să avem pe fiecare schimb, din cele patru, câte doi oameni perfecţionaţi în descarcerare. Efectivul numărului de servanţi-pompieri – toţi calificaţi în această meserie – este în acest moment de 23, iar din aceştia să avem cel puţin opt calificaţi şi în descarcerare ar fi un pas important pentru formaţiunea noastră de pompieri din cadrul SVSU Petrila”, ne-a declarat tânărul şi energicul Neculai Alexandrescu.

Comenteaza

Comenteaza