Discuţiile dintre sindicate şi administratorul judiciar au fost amânate

247

Protestul spontan de vineri al minerilor a avut, totuşi, efect. Măsura concediului în aşteptare, care ar fi afectat personalul TESA şi cel indirect productiv a fost amnată. Amânate, însă, au fost şi discuţiile dintre sindicate şi administratorul judiciar.

Marţi, la sediul Comlexului Economic Hunedoara trebuiau să fie reluate discuţiile dintre Sindicatul Muntele şi conducerea CEH cu administratorul judiciar al companiei. Negocierile au început vineri, în timp ce minerii protestau în curtea companiei energetice şi, după mai multe ore, s-a decis să fie reluate marţi. Numai că întâlnirea nu va mai avea loc, fiind amânată. “Şedinta de mâine a administratorului special – administrator judiciar -Sindicatul Muntele a fost anulată. Regimul de aşteptare (şomaj tehnic 75%) nu se mai aplică deocamdată”, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Muntele.

Reamintim că, la finalul întâlnirii de vineri, între părţi a fost semnat un protocol care are și semnătura administratorului special, prin care minerii au fost înștiințați că discuțiile vor fi reluate marți şi astadupă ce sindicatul reprezentativ a propus o altă serie de măsuri menite să reducă cheltuielile la Complexul Energetic Hunedoara.

”Nu se ia nicio decizie în ceea ce privește reducerile de natură salarială nici pentru personalul TESA nici pentru muncitori. Marți ne vom revedea cu administratorul special și vom relua discuțiile pentru că noi am adus o serie de alte măsuri care ar putea să fie aplicate fără să fie afectate veniturile voastre sau a celor care fac parte din personalul TESA. Mai mult decât atât le-am spus că dacă se va pune în cântar masa caldă și tichetele, să facă bine să ne dea tichetele, iar reducerile de salarii în ceea ce privește personalul muncitor nici nu intră în discuție”, declara vineri, la finalul discuțiilor, Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.

De precizat că Sindicatul Muntele a cerut administratorului judiciar raportul cu cauzele care au condus la intrarea în insolvență a CEH.

Carmen Cosman – Preda

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza