DJ-ul petrilean, Răzvan Biter, mixează pe scena de la MazdaSounds Live Showdown, în Barcelona

307

Petrileanul Răzvan Biter alias DJ Răzvan – Nanu este unul dintre cei 20 de Dj europeni care au fost selectaţi, în urma unui concurs organizat de cei de la Mazda, în cadrul unei campanii, lansată în luna martie a anului curent – “Mazda Drives: The Sound Of Tomorrow”, să participe la competiţia MazdaSounds Live Showdown 2016, Barcelona. Răzvan Biter este singurul DJ român care participă la competiţia de la Barcelona.

Răzvan Biter a fost selectat pentru competiţia de la Barcelona, dintr-un număr mare de participanţi.

„Concursul a avut loc pe MIXCLOUD, online, a fost prima competiţie şi au fost 1.040 de participanţi dintre care au fost selectate 20 de persoane pentru participarea la competiţia de la Barcelona din 11 iunie, printre care şi eu”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineaţă, Răzvan Biter.

Mazda a oferit Dj-ilor din Europa o şansă extraordinară şi astfel, 6 din cei 20 de participanţi la competiţia de la Barcelona, vor fi selectaţi pentru a mixa pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume – Tomorrowland – care se ţine în fiecare an în oraşul belgian Boom.

Răzvan Biter se pregăteşte în fiecare seară pentru competiţia de la Barcelona.

Din cei 20 care suntem acum selectaţi să mergem la ShowDown, vor fi selectaţi 6 pentru a merge mai departe în Belgia la Tomorrowland, un festival vestit de muzică electronică, care se ţine anual în Belgia, în luna Iulie. Pregătirea pentru Barcelona constă în faptul că mixez cel puţin o oră în fiecare seară”, a spus Dj-ul petrilean Răzvan Biter.

Răzvan Biter – Bedroom DJ

Răzvan Biter a început să mixeze din anul 1998, iar când a început să simtă că nu se mai regăseşte în genurile muzicale cerute de public, a migrat uşor spre ceea ce se numeşte bedroom DJ.

„Am pus muzică, de obicei, la petreceri private, dar m-am retras pentru că mi se părea un fel de prostituţie muzicală. Puneam muzică pe care nu o simţeam. La petreceri se pun manele, muzică populară şi nu vibrez cu muzica aceea aşa că m-am retras încet şi sigur spre un loc mai confortabil şi spre un titlu de bedroom Dj, cum se numesc în branşă. Mai mult mixam în casă şi pentru posturi de radio online cum ar fi MiXCLOUD şi MOREBASS.COM. Ultimul eveniment la care am fost să pun muzică pentru public a fost în 2012 la cununia unui prieten. A fost ceva restrâns şi de aceea am acceptat”, a mai spus Răzvan Bitter.

Alături de Răzan Biter care este singurul Dj din România prezent la MazdaSounds Live Showdown de la Barcelona, vor mai participa DJ din ţări ca Marea Britanie, Spania, Portugalia, Polonia, Elveţia, Olanda, Italia, Germania, Franţa, Belgia şi Austria.

Bianca HOLOBUŢ

sursa foto: facebook

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza