Doi puşti din Petrila, un pic luaţi la măsea, / Au furat o dubiţă găsită cu cheile în contact

286
de Alina PIPAN
Duminică seara, doi puşti din Petrila au zis că se distrează grozav dacă se îmbată puţin. Doar că au întrecut măsura cu distracţia atunci când au decis să facă o tură cu o dubiţă găsită cu cheile în contact.
Cei doi au fost văzuţi imediat de proprietarul dubiţei, plecând să facă o tură. Proprietarul împreună cu fiul lui s-au urcat într-o altă maşină şi au plecat în căutarea celor doi hoţi, pe care i-au depistat pe strada Republicii. Au sunat în acelaşi timp şi la 112 şi au raportat furtul.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care i-a identificat pe cei doi minori, în vârstă de 16 şi 17, ambii din Petrila, precum şi autoutilitara sustrasă, în valoare de peste 22.000 lei. Cei doi minori au declarat că au consumat băuturi alcoolice, după care s-au deplasat pe strada Grădiştei, din Petrila, unde au găsit o autoutilitară parcată, având cheile în contact. Cei doi au urcat în autoutilitară. Minorul în vârstă de 17 ani a pornit motorul maşinii şi a ieşit din parcare, cu intenţia de a „se plimba prin oraş”, dar, întrucât autoutilitara era dotată cu o cutie de viteze automată, nu a reuşit să o conducă. Motiv pentru care la volan a urcat celălalt minor, care a condus autoutilitara pe mai multe străzi, pe o distanţă de aproximativ 2 km, până în zona cap linie Petrila.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, minorii  fiind cercetaţi în stare de libertate pentru furt, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Comenteaza

Comenteaza