Domokos Laszlo: Cred în Hunedoara și de aceea am ales să fac parte din Alianța pentru Hunedoara

230

Președintele Sindicatului Huila, Domokos Laszlo, este unul dintre candidații Alianței pentru Hunedoara pentru Consiliul Județean Hunedoara, liderul sindical afirmând că a ales să se implice pentru că el crede în Hunedoara.

” Am ales să fac parte din Alianța pentru Hunedoara deoarece cred în Hunedoara, în ideile acestei platforme civice. La fel cred că toți cei care vrem să facem ceva pentru zona asta, ori avem niște proiecte sau gândiri bune, ar trebui să ne polarizăm în jurul cuiva care își dorește dezvoltarea acestei zone. Al doilea aspect care m-a determinat să fac parte din această alianță a fost faptul că nu a existat nicio impunere de înrolare politică ceea ce mi-a convenit foarte mult pentru că nu prea agreez luptele politice.  Cu toate acestea nu pot să nu fac referire la declarația domnului Dragnea,  care m-a deranjat și pe mine  în calitatea mea de lider de sindicat și chiar sunt revoltat.  Să spui că nu cunoști numele ministrului Energiei înseamnă că nu ai prea fost interesat de soarta celor din subordinea Ministerului Energiei. Pentru ce a mai venit în Valea Jiului?”, a declarat, miercuri, Domokos Laszlo.

Potrivit sursei citate,  Sindicatul Huila și Alianța pentru Hunedoara au semnat un protocol de colaborare care vizează sprijin reciproc pe trei mari teme.

”Nu este o temă de campanie electorală și după ce se vor termina alegerile, indiferent de rezultatul lor, aceste proiecte le vom duce mai departe”, a mai spus liderul de sindicat.

Domokos Laszlo face referire  la promovarea unei legi speciale pentru pensionarii minieri prin care să fie statutată acordarea gratuităților și după 2018 pe cuponul de pensie.

”Am discutat cu domnul senator (Haralambie Vochițoiu-n.r.), vom avea niște întâlniri cu pensionarii minieri pentru că ne propunem să facem o bază de date exactă pentru a avea situația reală a numărului acestuia în vederea stabilirii unui impact financiar. Aceste date ne sunt necesare pentru a iniția legea. La ora la care vorbim nu știe nimeni o situație cu câți pensionari sunt din minerit”, a mai spus Domokos Laszlo.

Un alt proiect vizează prelungirea perioadei în care se acordă venitul de completare – perioadă care constituie stagiu de cotizare- disponibilizaților din minerit până la 31 decembrie 2020, întrucât în situația actuală a acestui sector sute de persoane nu ar îndeplini condițiile de pensie dacă mineritul s-ar închide.

Cel de al treilea proiect vizează, potrivit liderului de sindicat, o lege ”nu de genul celei vechi prin care Valea Jiului a fost declarată zonă defavorizată”,  ci una nouă, adaptată strict nevoilor investitorilor din Valea Jiului, ”o lege la care vom ține cont și de propunerile venite din partea mediului privat din Valea Jiului”. Liderul de sindicat susține că prin intermediul unei astfel de legi se dorește încurajarea investitorilor privați din Valea Jiului în crearea de noi locuri de muncă.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza