Dorin Curtean: ”Mai mulți investitori au fost alungați de Păducel”

452

Dorin Curtean, fostul city manager al Petrilei, a fost acuzat că ”a încurcat licitațiile” la care participau petrilenii.  Cum le-a încurcat, după unii oameni de casă ai primarului Ilie Păducel, oameni ce se află și pe lista de consilieri locali? A îndrăznit ca, în cadrul unei licitații, să ofere un preț mai mare pentru o pășune.

Astfel, Ilie Păducel s-a supărat. El nu vrea mai mulți bani la bugetul local. Vrea să își țină lângă el oamenii de casă, dăruindu-le aproape gratuit terenurile și pășunile petrilenilor.

”Curtean zice că ţine cu oamenii, în mod special cu momârlanii. Tot asta zice în aceste zile… Dar el se bagă la licitaţii şi îi încurcă mai mult pe mulţi. Pe mine, că vorbesc acum de mine şi nu în numele altora, deşi mai sunt cazuri, m-a încurcat rău”, susține într-o publicație locală Petru Tiric, unul dintre oamenii de casă ai lui Păducel.

În replică, Dorin Curtean precizează, pentru Vocea Străzii, că el poate participa la licitațiile publice din Petrila, ca om care trăiește în localitate, plătitor de taxe și impozite.

”Sunt acuzat că am participat la o licitație și că i-am încurcat pe oameni. Licitațiile sunt publice, poate participa cine vrea, unde vrea, din comunitatea europeană pot veni oamenii la licitații. Asta nu înseamnă că cineva ”încurcă”, mai ales când e un om care plătește taxe și impozite. Da, le-am încurcat lor socotelile, fiindcă am oferit un preț mult mai mare, nu cel de nimic pe care îl oferea domnul Tiric. Asta înseamnă că mi-am permis. Totodată, un preț mai mare pentru o pășune înseamnă bani mai mulți la bugetul local. Ori domnul primar nu își dorește bani mai mulți la buget? Sau își dorește doar ca oamenii lui să câștige, oameni care mai apoi se fac luntre și punte ca să intimideze cetățenii să voteze cu Păducel? Mie îmi sună a trafic de influență. Au voie doar unii să participe la licitații? Curtean ce are, nu are voie? Nu plătește taxe și impozite?”, susține Dorin Curtean.

Totodată, Curtean mai povestește și despre diverși investitori care au fost fugăriți de primarul etern al Petrilei, favorizându-i astfel doar pe oamenii care-i sunt credincioși în campaniile electorale.

”Am fost acuzat că eu nu am adus investitori în Petrila cât am fost city manager. Păducel, în 20 de ani, ce a făcut? Eu am adus în Petrila investitori un producător de biciclete, care a vrut o hală de producție. Urmau a fi create 150 de locuri de muncă. O firmă din Ungaria a solicitat 35 de hectare pe Dealul Maleii pentru construirea unei fabrici de panouri solare, 100 de locuri de muncă urmau a fi create. Am mai adus un investitor Italian care a dorit să construiască o fabrică de prelucrare a paleților din material lemnos, 40 de angajați ar fi fost. Nu s-a putut. Oamenii aceștia au fost alungați de Păducel. Eu am făcut tot ce mi-a stat în putință să dezvolt Petrila. Păducel face tot ce poate să fie bogat el și oamenii din jurul lui”, mai spune Dorin Curtean.

Irina TĂNASE

Comenteaza

Comenteaza