Duminică, / La Petrila va fi târnosită noua biserică

362
de Corneliu BRAN
Prin voinţa Domnului Dumnezeu şi sub neostenita muncă depusă de preotul petrilean Adrian Boantă, susţinut în acest proiect de Episcopia Devei şi Hunedoarei, de administraţia publică locală şi de credincioşi, în cartierul „8 Martie” din Petrila s-a ridicat în doar câţiva ani cea mai nouă biserică ortodoxă din Valea Jiului. Duminică, 31 ianuarie, biserica va fi sfinţită.
Sâmbătă seara şi duminică
De la părintele Adrian Boantă, parohul noii biserici care va avea hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi cel care a coordonat toate lucrările de până acum, am aflat că toată acţiunea va începe sâmbătă seara: „Începând cu orele 17,00, va exista la biserica nouă priveghere, la care părintele Iustin, stareţul Mănăstirii Oaşa, va susţine un cuvânt de învăţătură pentru creştinii care se vor aduna”.
A doua zi, începând cu orele 8,30, Preasfinţitul Episcop Gurie, înconjurat de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protopop de Petroşani, Petrache Creţu, şi de diaconi va săvârşi slujba de târnosire.
„La acest eveniment invit şi pe această cale pe toţi creştinii-ortodocşi din Valea Jiului şi din Petrila să participe cu inimile deschise şi cu gând înălţător spre bunul Dumnezeu. Mai cu seamă că se ştie faptul că la un astfel de eveniment este îngăduit, pentru prima şi ultima dată, să poată trece oricine şi să închine prin Sfântul Altar, inclusiv femeile. Sunt convins că lumea creştină va veni în număr mare duminică. Îi aşteptăm cu drag!”, a mai completat preotul Adrian Boantă.

Comenteaza

Comenteaza