După CEH, și SNÎMVJ e asaltată de ordonanțe de plată

229

Mineritul din Valea Jiului e în colaps, acest lucru fiind evidențiat și de numărul mare al ordonanțelor de plată pe care firmele care au contracte cu Complexul Energetic Hunedoara sau Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului îl cer instanței de judecată.

Minele neviabile nu scapă nici ele de ordonanțe de plată. Săptămâna trecută, magistrații de la Tribunalul Hunedoara au admis câteva din solicitările firmelor care au avut și au în continuare contracte cu SNÎMVJ.

Astfel, Societatea Națională de Închideri Mine este obligată, printr-o decizie a instanței să achite firmei controlată de fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, peste 100 mii lei.

”Admite cererea de ordonanţă de plată precizată formulată de creditoarea SC GEROM INTERNATIONAL SA Petroşani, împotriva debitoarei Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului Petroşani, şi în consecinţă: Ordonă debitoarei să plătească creditoarei suma de 116235,53 lei reprezentând debit restant şi dobânda legală calculată de la data scadenţei facturilor şi până la plata efectivă, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei”, se arată în pronunțarea instanței.

Prin aceeași sentință, SNÎMVJ este obligată să plătească și cheltuielile de judecată în sumă de 200 de lei.

Și, tot săptămâna trecută, Tribunalul Hunedoara a admis și ordonanța de paltă cerută de Daversoan SRL. Astfel, SNÎMVJ este obligată să plătească suma de 35374,50 lei dar și cheltuieli de judecată în valoare de  200 lei.

Pe rolul Tribunalului Hunedoara sunt alte procese care au ca obiect ordonanța de plată, vizată fiind societatea formată din minele neviabile.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza