După cel din 2014, Liviu Dragnea promite un nou program pentru Valea Jiului

226

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, la Petroșani, că se lucrează la un program pentru Valea Jiului care să ajute această zonă. Aceeași promisiune a fost făcută de Liviu Dragnea și la finele lui 2014, în campania pentru Președinție, și tot la Petroșani însă planul nu a mai ajuns în Valea Jiului.

Liviu Dragnea a afirmat, marți, la Petroșani, că PSD-ul a început să lucreze ”serios” la un program pentru Valea Jiului.

”Am început să lucrăm serios acum la acest program, le-am cerut și colegilor mei să se implice. (…)  un program care să aibă doi piloni serioși și anume păstrarea mineritului și eficientizarea lui atât cât permite tehnologia actuală, tehnologia existentă în lume și regândirea sistemului energetic național. Noi nu suntem de acord cu dispariția acestei surse de energie reprezentată de cărbune. A doua componentă la care lucrează o parte dintre colegii noștri, dar mai avem nevoie și de alți specialiști, la dezvltarea infrastructurii în această zonă, a infrastructurii care leagă această zonă de zonele limitrofe pentru a crea două lucruri: pe de o parte o rețea de posibilități de a face alte afaceri pelcând de la mici meșteșuguri care au dispărut și au căutare și până la afaceri mai mijlocii, mai mari. De asemenea, dezvoltarea infrastructurii care să folosească potențialul turistic uriaș al acestei zone”, a declarat Liviu Dragnea.

Sursa citată a precizat că sunt puține zone în România atât de frumoase ca Valea Jiului și cu posibilități foarte mari de a atrage turiști.

” Nimeni la ora aceasta nu poate să spună care e potențialul turistic.  După părerea mea e uriaș. Nu există locușor în această zonă care să nu fie ușor și să nu poată să devină atractiv pentru turiști și de asemenea, să concure la creșterea atractivității pentru posibile investiții”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD afirmă că nu pot fi atrași investitori dacă nu există infrastructură ”pentru că omul ăla vine să dezvolte o afacere din care să facă profit și nu să aibă probleme”.

”Și în aceste condiții nu vrem să facem un plan pe care să-l enunțăm pur și simplu, pe care vrem să-l trecem în planul nostru de guvernare cu care vom veni la sfârșitul verii începutul toamnei și va fi bugetat după modeul de dezvoltare locală pe care l-am făcut la minister. Se va stabili perioad ade ani, 5 ani, 7 ani, cât va fi nevoie, cu etape intermediare și cu suma totală a programului, defalcată pe fiecare an, cuprinsă în bugetul de stat, ca nimeni să nu își mai pemită ca acest program să fie rupt fiindcă el va fi de succes dacă va fi dus de la cap la coadă” a completat Dragnea.

Actualul șef al PSD spunea și în toamna lui 2014 că va prezenta, în Valea Jiului, un plan pentru această zonă.

”Vă promit că la următoarea conferință de presă aici vom veni și vom discuta împreună despre un program la care noi ținem foarte mult și la care lucrăm împreună cu colegii noștri și anume un program integrat de dezvoltare durabilă a Văii Jiului, care cuprinde și investiții în infrastructura locală, care cuprinde și măsurile care se iau în minerit și care cuprinde și un pachet serios de atragere de investiții nu neapărat străine pentru că aici există terenuri disponibile suficiente. (…) Există la ora asta o serie de proiecte, studii, intenții de dezvoltare din toată această zonă. Ei, toate aceste proiecte, toate acele intenții de dezvoltare vor fi integrate într-un program minimal care să înceapă să fie finanțat. În noiembrie sau decembrie, am zis noi, sperăm să avem o nouă întâlnire aici, nu neapărat oficială, în Valea Jiului, în care să avem prima discuție care să croiască elementele esențiale din această strategie ca să o putem prinde în bugetul de stat pe anul viitor finanțarea primelor obiective”, spunea, la începutul lunii noiembrie 2014, Liviu Dragnea.

Întrebat cât de greu este întocmirea unui plan pentru Valea Jiului în condițiile în care de aproape doi ani nu s-a muncit nimic la programul promis în 2014, Liviu Dragnea a dat vina pe PNL.

Am încercat numai că noi am făcut o greșeală pe care trebuie să ne-o asumăm. Am dat acest domeniu PNL-ului. A fost o greșeală pe care am făcut-o în USL, pe care trebuie să ne-o asumăm cinsitit, deschis, o greșeală pe care nu o să o mai facem pentru că într-adevăr, după atâția ani de zile, am înțeles că oamenii ăștia cât de amabili pot fi, cât de frumos te pot minți, ei nu simt, nu iubesc oamenii,  nu au trăire”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a uitat însă să precizeze faptul că la momentul noiembrie 2014 USL-ul nu mai exista, lanțul de iubire dintre PSD și PNL rupându-se de ceva timp.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza