După denunţarea CCM, CEH caută soluţii pentru a nu-i lăsa pe angajaţi pe jos

237

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara caută soluţii pentru  transportul la şi de la locul de muncă al angajaţilor. Rămâne de văzut cum vor fi suportate costurile acestei activităţi.

 

Denunţarea Contractului Colectiv de Muncă i-ar putea lăsa pe jos pe angajaţi, care nu vor mai beneficia de convenţiile care îi transportau la locurile de muncă şi înapoi acasă. O problemă spinoasă, care trebuie neapărat rezolvată, iar angajaţii CEH au ridicat deja această problemă chiar şi în timpul protestului din curtea CEH al minerilor de la Lupeni.

Dan Agrişan, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, a precizat că deocamdată contractele cu firmele care asigură transportul angajaţilor companiei energetice nu a  fost  denunţat, însă, dacă se va întâmpla acest lucru, se vor găsi soluţii alternative. Nu se ştie, însă, pe banii cui.

„Deocamdată au cu ce să vină la lucru. Contractele de transport sunt încă în vigoare. În momentul în care vor fi denunţate, dacă vor fi denunţate ca urmare a denunţării CCM de către administratorul judiciar, o să găsim soluţii alternative. O să facem în aşa fel încât oamenii să aibă cu ce să vină la lucru. Acum, că va suporta societatea sau nu acest cost de transport este o altă problemă”, a declarat Dan Agrişan.

Minerii şi energeticienii de al Complexul Energetic Hunedoara au aflat, vineri dimineaţa, că au rămas fără Contract Colectiv de Muncă şi că relaţia angajat – angajator va fi reglementată doar prin contractele individuale încheiate.

Decizia a fost luată de administratorului judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. – Societate în Insolvenţă şi se aplică din data de 17 martie. Reprezentabţii CEH au comunicat că, după denunţarea CCM, relaţia angajat – angajator va fi reglementată în conformitate cu prevederile contractelor individuale de muncă, beneficiile şi sporurile stipulate expres în cadrul acestora nefiind afectate.

”Măsura denunţării Contractului Colectiv de Muncă se impune având în vedere intenţia de reorganizare a societăţii manifestată de către administratorul judiciar, Casa de Insolvenţă GMC, şi din cauza faptului că măsurile aplicate până în prezent nu sunt suficiente pentru realizarea unei economii la un nivel care să permită, în continuare, susţinerea activităţii”, au precizat oficialii companiei energetice hunedorene.

Prin denunţarea acestui CCM, oamenii au pierdut mai multe drepturi, inclusiv cel care stipula că au dreptul la transport la şi de la locul de muncă.

Recent, Consiliul Judeţean Hunedoara a atribuit şi licenţele de transport pentru firmele care au încheiat contracte pentru serviciile de transport cu CEH. Licenţele au fost atribuite celor de la Comexim R Lupeni, pe traseele Lupeni – Petrila, Petroşani – Lupeni, Vulcan – Lupeni, respectiv  Uricani – Lupeni. Pe traseul Deva – Mintia operează S.C. DEVATRANS S.R.L..

Carmen Cosman – Preda

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza