Fără soluții de redresare, ministerul Energiei pregătește disponibilizările de la CEH. CEH și CNU vor fi incluse pe lista societăților care beneficiază de salarii compensatorii și venit în completare

263

Rămași fără contract colectiv de muncă prin decizia administratorului judiciar, angajații CEH ar putea beneficia totuși de măsuri de protecție socială. Ministerul Energiei a supus, miercuri, dezbaterii publice, până pe 15 aprilie, Ordonanța de Urgență prin care CEH și CNU sunt incluse pe lista societăților care beneficiază de plăți compensatorii și venit în completare în cazul disponibilizărilor.

Actul normativ prevede completarea anexei la OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate, prin introducerea Complexului Energetic Hunedoara și Companiei Naționale a Uraniului.

Ministerul Energiei manifestă o preocupare intensă față de situația celor două companii și a angajaților acestora, astfel încât, conform OUG 36/2013, angajații disponibilizați vor putea beneficia de următoarele drepturi: indemnizaţie de şomaj, stabilită potrivit reglementărilor legale în vigoare; un venit lunar de completare pentru anumite perioade, în funcție de vechimea în muncă; plăți compensatorii pentru protecția socială a salariaților disponibilizați și pentru atenuarea impactului, asigurând astfel condițiile pentru activitatea de formare profesională, recalificare, specializare, perfecționare, în scopul asigurării reintegrării pe piața muncii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Conducerea Sindicatului Muntele a cerut, marți, ministrului Victor Grigorescu, introducerea CEH în anexa OUG 36/2013, dar și ca perioada acordării venitului în completare să fie prelungită de la 24 la 48 de luni.

OUG 36/2013, pe care Ministerul Energiei dorește să o completeze, prevede că plățile compensatorii sunt acordate de operatorii economici din bugetele de venituri și cheltuieli, în conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de muncă aplicabile. Ori, la acest moment, CCM-ul de la CEH  a fost denunțat, astfel că personalul care va fi disponibilizat nu va primi niciun leu.

Administratorul judiciar al CEH, GMC Craiova arată că la CEH structura de personal este supradimensionată, condiții în care și costurile cu munca vie sunt unele crescute. În afară de a denunța CCM-ul angajaților CEH, administratorul judiciar nu a întreprins nimic, susținând de mai multe ori că apără ”interesele creditorilor„. Nici administratorul special al CEH nu a fost mai activ în găsirea de soluții care să reducă costurile în societatea hunedoreană. Și în acest caz doar angajații au avut de suferit, aceștia rămânând fără o serie de drepturi din CCM, iar cei care nu sunt direct productivi fiind trimiși, lunar, în concediu de așteptare.

CEH a intrat, pe 7 ianuarie, în insolvență. Președintele Euro Insol, casa de insolvență pe care statul a propus-o administrator judiciar al CEH, spune că societatea hunedoreană mă poate fi salvată, însă numărul angajaților trebuie diminuat.

”Am spus încă de acum patru-cinci ani că aceasta (insolvența — n.r.) va fi soluția pentru Hunedoara și pentru alte companii și s-a adeverit. Văzând evoluția unui indicatori, dacă ești cât de cât lucid, vezi unde duc. Indicatorii celor de la Hunedoara duc chiar la faliment. Dar Hunedoara poate fi salvată, adică poate fi salvată termocentrala Paroșeni, unde este un grup deja retehnologizat.  Mai sunt ceva bani de băgat în zona de mediu. Sunt două-trei grupuri care pot fi salvate și de la Mintia. Sigur, trebuie echilibrat necesarul de personal. Nu ai nevoie de 1.500 de oameni pe producția de energie, poți să faci același lucru și cu jumătate din ei. La fel, pe partea cealaltă, vorbim de 4.500 de mineri pe patru mine, probabil vor trebui păstrați în final 2.000”, declara, potrivit Agerpres, Remus Borza.

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este cel mai mare agent economic din Valea Jiului și din județul Hunedoara, fiind singura societate care furnizează agent termic în orașele din Valea Jiului și în municipiul Deva.

Compania hunedoreană are o putere instalată de 1.225 MW, fiind cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a României. Cu toate acestea, întrucât nu se găsesc soluții de redresare, peste 6000 de angajați riscă să rămână fără locuri de muncă. Acestora li se adaugă alte câteva mii de șomeri, cei angajați la societățile care au avut contracte cu mineritul sau energia hunedoreană.

 

Ministerul Energiei înțelege importanța celor două companii prin poziția lor în cadrul Sistemului Energetic Național și va continua să întreprindă toate demersurile necesare pentru menținerea acestor operatori economici în lanțul de producție.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza