Fostul ”bodyguard” al lui Miron Cozma s-a retras din UNPR. Gabriel Oprea se va retrage și din politică

348

Președintele fondator al Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a anunțat că se retrage din UNPR și va activa ca senator independent. La  finalul mandatului de parlamentar, Oprea susține că va ieși din politică.

”Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunț că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR și să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică”, a scris Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

În același mesaj, Oprea afirmă că va susține proiectele ce țin de securitatea națională.

”Voi susține mereu proiectele ce țin de securitatea națională, îl voi susține pe Președintele României în tot ceea ce ține de acest domeniu și, până la finalul mandatului, voi vota acele proiectele economice și sociale de care societatea are nevoie. Pe foștii mei colegi, alături de care am fondat UNPR și alături de care am luptat în acești 6 ani, îi voi păstra în suflet și îi asigur că în mine vor avea întotdeauna un prieten. Le urez succes, indiferent de drumul pe care aleg să-l urmeze. Orice ar face și în orice proiect politic s-ar implica, să nu uite că misiunea lor este să facă bine pentru România și pentru români”, a mai spus Gabriel Opre.

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost, la un moment dat, foarte apropiat de Valea Jiului. La mijlocul anilor 90 Oprea i-a fost prezentat lui Miron Cozma, liderul minerilor la acea vreme, fiind angajat la clubul Jiul, dar și pentru a efectua o serie de servicii pentru cel care-i conducea pe mineri.

Din experiența profesională a ministrului Gabriel Oprea, care în perioada 1990-1993 a fost ofițer de justiție militară activ, lipsește o perioadă de 8 ani. În acest interval, timp de vreo trei ani, Oprea a avut legături strânse cu Valea Jiului. O recunoaște fostul lider al minerilor, Miron Cozma, care a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, că Gabriel Oprea a fost angajat al Clubului Jiul- dar și un fel de bodyguard al său –echipa fiind susținută financiar la acea vreme de minerii din Valea Jiului. Oprea a ajuns în Valea Jiului după ce existaseră deja două ”MINERIADE”.

”Domnul Oprea a avut mai mult decât calitatea asta (bodyguard-n.r.), a fost vicepreședinte al Clubului Jiul, angajat al Clubului Jiul și bineînțeles că mai făcea și alte servicii, nu neapărat bodyguard. Mi-au dat sindicatele bodyguarzi ca să-i apere pe alții de mine”, spunea Miron Cozma pentru Gazeta de Dimineață.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului afirma că un profesor universitar i l-a recomandat pe Gabriel Oprea ca ”un tânăr de perspectivă”. De remarcat că, după afirmațiile lui Miron Cozma, Oprea a ajuns în Valea Jiului prin 95-96, adică la 2-3 ani de la momentul în care în CV-ul actualului ministru al Internelor nu mai apare nicio activitate.

”A fost un om la care țin foarte mult, profesorul universitar Neagu mi l-a recomandat ca un tânăr de perspectivă. M-a invitat la el acasă și i-am spus: „da, domnule, ce știi să faci?” Atunci chiar dădusem drumul la clubul Jiul, în perioada 95, și l-am pus vicepreședinte pe relația cu Bucureștiul în special, pentru că m-a interesat să am aici o relație cu Federația. Bineînțeles că mai făcea și alte servicii”, a completat Miron Cozma.

Sursa citată a precizat că la acea vreme, din câte știe el, Oprea nu avea și alte activități, însă nu exclude posibilitatea ca actualul ministru al Afacerilor Interne să fi fost adus lângă el de anumite servicii.

Fostul lider al minerilor mai spunea că după ce a fost arestat, în 1997, colaborarea cu Gabriel Oprea ”a murit”, pentru că ”așa fac toți, uită de unde au plecat și cine i-a promovat”.

Gabriel Oprea este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, problemele fostului ministru de Interne apărând după ce un polițist din coloana oficială care-l însoțea a murit în timpul misiunii.

Procurorii DNA au finalizat, în mai, cercetările în dosarul în care fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea unei maşini din bugetul DIPI, cauza fiind trimisă judecătorilor de la instanţa supremă.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza