Gerea nu se leapădă de Ghimpău și nu crede ce spun autoritățile județene

714

În ciuda atitudinii avută în Valea Jiului, Aurelian Ghimpău rămâne președintele Consiliului de Administrație a Complexului Energetic Hunedoara, deși președintele Consiliului Județean Hunedoara, dar și parlamentarul Carmen Hărău au cerut demiterea acestuia din cauza prestanței pe care a avut-o la finele lunii august la Petroșani și a lipsei de soluții pentru entitatea energetică. Cuvintele celor din județ nu au însă greutate pentru cei din teritoriu, dovadă fiind faptul că ministrul se-ndoiește de ceea ce a înțeles președintele CJ Hunedoara, dar și ceilalți prezenți la dezbaterea organizată la Primăria Petroșani.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, vineri, pentru Gazeta de Dimineață, că nu a văzut nicio înregistrare din care să reiese de ce Aurelian Ghimpău a deranjat la Petroșani, susținând că ”nu e cazul să dăm curs solicitărilor politice”.

”Omul își face datoria și nu am văzut nicio înregistrare să văd ce a deranjat atât de mult. Am mai vorbit și eu cu alții care au spus „nu domnule, n-a fost nicio problemă„. Fiecare depinde cum a recepționat mesajele. Nu cred că e cazul să facem tărăboi. Deocamdată are sprijinul nostru în continuare mai ales că el chiar a muncit enorm în perioada asta, a stat pe la Finanțe…”, a spus Andrei Gerea, ministrul Energiei.

Aurelian Ghimpău, secretar general adjunct în ministerul condus de Andrei Gerea și președintele CA al CEH a reușit să irite, la finele lunii august, întreaga Vale a Jiului prin comportamentul afișat la dezbaterea publică organizată la Petroșani.

Comportându-se ca un băiat de cartier venit în Valea Jiului pentru a-şi încorda muşchii, Ghimpău a demonstrat că nu cunoaşte problemele CEH, nu simte problematica Văii Jiului şi nu are intenţii aplicate de identificare a soluţiilor. În schimb, emană aroganţă şi dispreţ pentru o meserie – mineritul – din veniturile căruia încasează 4.050 de lei lunar.

Adrian David, președintele CJ Hunedoara, i-a cerut ministrului Andrei Gerea să îl demită pe Aurelian Ghimpău de la CEH, pentru faptul că de la numirea acestuia în fruntea CA al CEH complexul nu a înregistrat ”un minim progres economic”, dar și pentru atitudinea „arogantă și absolut delăsătoare„ acuzându-l pe Ghimpău de incompetență.

În august, la Petroșani, Aurelian Ghimpău, președintele CA de la CEH a spus că mineritul din Valea Jiului se va închide în anul 2018.

”În decembrie 2018 este ultima tonă de cărbune pe care o vom scoate din Valea Jiului”, a spus, joi, la Petroșani, în cadrul unei dezbateri publice, Aurelian Ghimpău.

Afirmația acestuia a luat prin surprindere auditoriul din sală. Nici cei din CEH, nici cei din sindicate nu au știut nimic despre termenul limită 2018 – 31 decembrie.

După ce a scăpat informația pe care Guvernul nu şi-o asumă, târând în incertitudine un județ întreg, reprezentantul ministrului Energiei, după cum s-a prezentat el singur, a încercat să dreagă busuiocul.

”Nu este nimic bătut în cuie. Încercăm să facem cât mai ușoară această durere (închiderera mineritului – n.r.). Sunt un tip pragmatic, nu am de gând să ascund, nici nu am de gând să mă îmbogățesc în Valea Jiului. Am o stabilitate foarte bună. Asta ar fi pe parte de minerit”, a mai spus Ghimpău.

 

Nici pe parte energetică Guvernul nu are soluții. Așteaptă planul de resctructurare a celor de la ISPE pentru a lua o decizie sau propuneri de la adminsitrațiile locale pentru preluarea termocentralelor. Iar președintele CA de al CEH a continuat să ofere răspunsuri arogante. Ba chiar a chemat locuitorii Văii Jiului la București, fiind nedumerit de ce aceștia au rămas în această zonă, întrucât el s-a realizat în capitală.

Gheorghe Ile, primar:  Ce vom face  noi în Valea Jiului după ce se închid minele, mergem la București la dumneavoastră?

Aurelian Ghimpău: Dacă vreți  veniți. De ce îmi puneți mie întrebarea asta și mă întrebați dacă veniți la mine la București? Eu mi-am ales Bucureștiul.

Victor Parâia, sindicalist: Nu putem avea toți în țara asta șansa sau posibilitatea de a alege Bucureștiul.

Aurelian Ghimpău: De unde sunteți de loc?

Victor Parâia, sindicalist: Născut și crescut aici (Valea Jiului – n.r.)

Aurelian Ghimpău:  Ce v-a oprit să veniți la Bucuești, sunt profesii și la București. Cum puteți să spuneți că nu ai avut libertate să te miști?

Victor Parâia, sindicalist: Ce vă faceţi dacă venim cu toţii la Bucureşti?!

Săptămâna trecută, deputatul Carmen Hărău a cerut și el demiterea lui Aurelian Ghimpău. Și președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, i-a cerut ministrului Andrei Gerea să reanalizeze activitatea şi viziunea lui Aurelian Ghimpău. Nica i-a cerut ministrului să analizeze dacă în calitatea sa de președinte de CA al CEH are soluții pentru revitalizarea activității complexului, altele decât divizare şi închidere.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza