Haralambie Vochițoiu: Liviu Dragnea a confirmat că PSD-ul nu s-a mai interesat de Complexul Energetic Hunedoara

276

Senatorul hunedorean Haralambie Vochițoiu susține că președintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat prin declarația în care a susținut că nu știe cum îl cheamă pe ministrul Energiei că social-democrații nu s-au mai interesat de Complexul Energetic Hunedoara, problemele structurii energetice rămânând doar în atenția Alianței pentru Hunedoara după ce și un liberal din Valea Jiului a susținut că mineritul nu mai are nicio șansă.

Haralambie Vochițioiu afirmă că pentru CEH sunt soluții, însă Guvernul trebuie să se aplece asupra lor.

”Prin  vocea domnului președinte al PSD care a spus foarte clar că el nu-l cunoaște pe ministrul Energiei, ni s-a confirmat că PSD nu s-a mai ocupat de CEH. Eu nu numai că știu cum îl cheamă, i-am și uzat clanțele, am depus tot felul de memorii și i-am dat trei soluții. Una din soluții este un investitor care este pregătit să investească primele 500 de milioane de euro în CEH, printr-un parteneriat public-privat. Tot ieri, prin vocea lui Petru Drăgoescu, PNL a spus foarte clar, mineritul nu mai are nicio șansă. Dacă veți vota PNL, mineritul va fi sugrumat, dacă veți vota PSD votați un partid care  nu știe cum îl cheamă pe ministrul Energiei. Votați dragilor în cunoștință de cauză Alianța pentru Hunedoara, pentru că senatorul Vochițoiu a adus trei soluții. Nu cred că mai avem timp de povești, lucruri concrete. Complexului Energetic Hunedoara nu i-a fost dat de la Dumnezeu să moară, ci de la niște tâmpiți care nu au știut ce să facă, doar au furat de acolo”, a declarat, miercuri, la Petroșani, Haralambie Vochițoiu.

Senatorul a reiterat că a prezentat trei soluții care aplicate ar conduce la salvarea Complexului Energetic Hunedoara și astfel la continuarea activității de minerit.

”Există trei soluții, nu una. O dată să negociem cu Comisia Europeană să ne dea voie să producem 5 la sută la preț reglementat din necesarul sistemului energetic național, să luăm acest investitor în serios și să începem un parteneriat care să ne asigure dublarea cantității de huilă sau să punem pe factura de energie electrică a fiecărui român, să dăm mai puțin la ăia cu elicile, și să dăm pentru cărbunele nostru de Valea Jiului, de România. Mulțumesc PSD-ului că ne-a scos din ceață. Roșii cu roșii, galbenii cu galbenii, dar hunedorenii trebuie să voteze cu alianța lor, pentru Hunedoara”, a mai spus Vochițoiu.

Domokos Laszlo, președintele Sindicatului Huila, candidat pentru Consiliul Județean pe listele Alianței pentru Hunedoara, susține că soluțiile propuse sunt unele viabile și că nu înțelege de ce ministerul nu ține cont de memorandumul transmis de o multinațională care vrea să investească, pentru început, 500 de milioane de euro la CEH.

”A venit (Liviu Dragnea-n.r.) în Valea Jiului în plină campanie electorală să ne spună că nu îl cunoaște pe actualul ministru. Înseamnă că nu a discutat cu dânsul, nu i-a interesat soarta CEH-ului până la acest moment. Soluții concrete pentru CEH nu a adus nimeni. În această campanie electorală subiectul mineritului este atins puțin sau tangențial. Se tot fac promisiuni că vezi doamne dacă ajunge echipa lor vor da garanții că locurile de muncă din minerit vor exista în continuare. Părerea mea, ca unul direct implicat în activitatea de minerit, sunt doar gogoși. Nimeni nu vine cu soluții concrete. Soluțiile concrete propuse de domnul senator cred în ele, dar soluția de salvare a mineritului din Valea Jiului nu mai este la îndemâna Ministerului Energiei. Deci trebuie luat taurul de coarne ori de către primul ministru, ori de către președintele României”, a declarat Domokos Laszlo.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, la Petroșani, că nu știe cum îl cheamă pe ministrul Energiei, dar că social-democrații nu sunt de acord cu închiderea minelor.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza