Ilie Păducel dezamăgeşte din nou

271

Stres şi dezamăgire pentru localnicii de pe strada Parângului din zona coloniei petrilene, după ce miercuri, primarul Ilie Păducel a declarat, pentru GDD că în ziua imediat următoare se vor efectua lucrări de curăţare a terenului din faţa caselor lor, teren plin de moloz şi devenit un adevărat focar de infecţie după ce anexele gospodăreşti afectate, anul trecut, de un incendiu, au fost demolate pentru a fi reconstruite(după cum promitea acelasi primar- n.r), şi nu şi-a ţinut cuvântul.

„Suntem total dezamăgiţi din cauza promisiunilor făcute şi nerespectate. Aşteptăm şi ne gândim să fim înţelegători, am văzut că domnul primar a declarat că se va face curăţenie începând de joi, inclusiv vineri şi luni. Aşteptăm până luni, iar marţi, vedem ce măsuri legale putem lua. Noi ne-am gândit să treacă alegerile, pentru că poate şi din cauza asta nu a reuşit dumnealui să facă nimic şi apoi să ne strângem toate familiile implicate şi să mergem, grămadă, direct la primărie, fără să mai anunţăm în prealabil, pentru că probabil, dacă vom anunţa, nu vom fi primiţi, pentru că suntem evitaţi. Să întrebăm frumos, dacă dumnealui rămâne în continuare primar şi dacă nu rămâne dumnealui, următorul primar să ne spună şi nouă ce măsuri se pot lua. Am luat legătura şi cu un avocat. Aşteptăm să vedem ce se poate rezola pe calea deja iniţiată, iar în caz că lucrurile nu se rezolvă într-o săptămână , maxim două, vom demara acţiuni absolut legale. Suntem la fel de stresaţi în continuare şi cu sufletul la gură şi de anul trecut tot nerăbdători”, a declarat, joi, pentru Gazeta de Dimineaţă, Violeta Mazilu, localnică.

Potrivit viceprimarului Vasile Jurca, vorbele lui Păducel sunt „promisiuni în campania electorală”.

 „Pentru strada Parângului, nu sunt fonduri, nici nu există proiect, nu există nici buget pentru a realiza acele anexe pe care primarul le-a promis acolo. Sunt doar vorbe, promisiuni în campania electorală. Deci, la momentul actual, noi nu avem nicun proiect şi nici buget pentru aşa ceva. Eu nu pot să îi mint pe oameni. Nu există niciun contract cu SC. EDIL URBAN SERV Petrila, pentru a curăţa zona respectivă, totul se face benevol, dacă se face”, declară Jurca, pentru GDD.

Vasile Jurca spune că va căuta o soluţie care să fie în avantajul localnicilor.

„O să încerc să găsesc o soluţie, dar după ce se vor încheia alegerile. Mă voi duce în zona respectivă. Voi încerca, împreună cu cei de acolo, să găsim o soluţie care să fie în avantajul lor. Trebuie să urbanizăm zona respectivă, pentru că aici e problema. Coteţele sunt construite în toate direcţiile, accesul în acea zonă este deficitar. Dacă doamne- fereşte, se întâmplă un incendiu, se poate observa că în partea dinspre parc, maşina de pompieri, aproape că nu poate intra. În concluzie, voi sta de vorbă cu oamenii, cu cei de la primărie, cu cei de la urbanism, să încercăm să sistematizăm zona respectivă”, spune viceprimarul.

Viceprimarul îşi propune ca  până în septembrie, octombrie anul curent,  zona coloniei să beneficieze de gaz metan.

„Eu am promis că voi duce gazul metan acolo, pentru că majoritatea localnicilor mi-au cerut acest lucru, pe care îl voi face înainte de a asfalta strada. Până în septembrie, octombrie, vreau să rezolvăm problema, împreună cu oamenii şi aşa cum au ei nevoie, pentru că până la urmă, ei locuiesc acolo”, adaugă Vasile Jurca.

Petrilenii din zona coloniei, aveau în plan să reconstruiască anexele gospodăreşti din fonduri proprii, numai că dosarul pe care l-au depus la primărie în luna noiembrie a anului trecut, pentru a obţine autorizaţia de construcţie, zace şi acum pe biroul lui Ilie Păducel. Primarul oraşului Petrila nu a putut fi contactat joi pentru a oferi mai multe detalii referitor la soarta locuitorilor de pe strada Parângului.

Detalii în ediţiile următoare ale Gazetei de Dimineaţă.

Bianca HOLOBUŢ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza