Încă o reuşită iniţiativă a primarului Iacob-Ridzi: „Parada prietenilor necuvântători”

259
de Corneliu BRAN
Vreo 15 căţei superbi, împreună cu stăpânii lor, au răspuns „prezent” la minunata iniţiativă a primarului şi primăriei, pe o vreme superbă de primă zi calendaristică de vară, în Parc „Carol Schreter”, care a gemut de copii, miercuri, 1 iunie. 
După paradă am stat de vorbă cu stăpânii a două exemplare frumoase, premiate de primărie. De altfel, toate „vedetele” canine prezente au primit diplomă de participare, iar stăpânii lor – strângeri de mână şi felicitări din partea primarului Petroşaniului.
Doi tineri prieteni, o fată şi un băiat, au o mică prietenă, „bifloancă”, rasa Shar Pei, pe nume Luna, de doar 4 luni, pe care-i va împlini azi, pe 2 iunie. Foarte fericiţi pentru diploma obţinută de căţeluşă, care, spre deosebire de ei, stătea calmă, privind copiii din jurul ei, cei doi tineri ne-au spus că Luna înseamnă mult pentru ei. „Am zis să venim şi noi să vedem ce se întâmplă prin parc, ştiind că azi e o zi specială pentru copii. Am participat şi noi cu Luna la concursul de prezentare, iar la final, din partea primăriei, domnul primar ne-a acordat această diplomă. E prima diplomă obţinută cu un căţel”, ne-a spus emoţionat Vlad Pintilie. Alexandra Ionescu, prietena lui Vlad, stăpâna minunatului exemplar canin, radia şi ea de fericire: „Sunt foarte bucuroasă, că am venit cu Luna azi aici. Legat de ea, în fiecare zi când ne trezim şi indiferent cât de supăraţi am fi, Luna ne face să iubim, să ne înveselim, să privim altcumva lucrurile. Un câine drăgălaş în viaţa unei familii înseamnă fericire, înţelegere, timp liber petrecut în mod plăcut la plimbare şi un prieten foarte bun care nu trădează niciodată. Recomand tuturor să încerce să aibă grijă de un căţel”.
Un alt exemplar canin frumos şi inteligent l-am întâlnit în lesa unui… petrilean. Care, citind în paginile ziarului nostru de acest eveniment, s-a gândit să vină şi el cu Milo la Petroşani. Este vorba de Claudiu Mârlogeanu. „Am zis să vin şi eu cu Milo, în formă de respect pentru el. Ţin tare mult la el şi mă bucur să văd că şi în Valea Jiului au apărut astfel de evenimente legate de prietenii cei mai buni ai omului. Milo nu mă trădează, Milo suferă alături de mine când sunt trist, Milo mă înţelege întotdeauna… Într-un cuvânt, Milo mi-a umplut viaţa! Frumoasă iniţiativa primăriei din Petroşani, sper să o preia şi primăria noastră, că sunt destui iubitori de câini şi la Petrila. Până atunci, am să pun diploma primită de Milo la loc de cinste acasă”, ne-a spus proprietarul musculosului căţel, mândru de exemplarul său, într-adevăr unul reuşit.
„Mă bucur că vremea a ţinut azi cu copiii şi cu noi, astfel că am putut petrece cu copiii noştri la câteva acţiuni frumoase desfăşurate în aer liber. După cum vedeţi, la această oră parcul este plin de copii, toate jocurile sunt ocupate, unii se dau cu bicicletele, alţii se joacă… Este frumos, este o secvenţă vie, amplă, în care copiii sunt personajele principale. De ziua lor, nu pot decât să le urez să crească fericiţi, alături de părinţii lor şi de cei dragi şi să ajungă la maturitate bine pregătiţi şcolar şi de viaţă, aici, noi toţi, şcoala, dascălii, cei din comunitatea locală având rolul de a-i ajuta, de a le crea toate condiţiile, de a-i îndruma”, ne-a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, un familist convins, tată şi el a doi copii.

Comenteaza

Comenteaza