Incompetenţii din PSD, UNPR şi ALDE, giraţi de preacuviosul Nistor şi menţinuţi în funcţii de ministrul Gerea, au făcut-o lată! CEH SA nu are ce să bage pe foc pentru a ne da căldură.

289
de Cătălin DOCEA
Reclamaţi pe silenţios! Ghimpău, preşedintele CA de la CEH, se laudă în gura mare cu conexiunile pe care le are în rândul serviciilor secrete şi, după orice critică, cere Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, fosta “doi şi-un sfert”) date despre cei ce îndrăznesc să îl facă exact aşa cum e: INCOMPETENT. Dacă angajaţii DIPI mai au pic de ataşament faţă de această ţară, ar trebui să-i atenţioneze pe beneficiarii informaţiilor pe care le colectează asupra faptului că, pentru meritul de a fi prietenul unui ministru, un incompetent infatuat precum Ghimpău este menţinut în funcţie cu rezultate dezastruoase: CEH se îndreptă spre insolvenţă şi, în prag de iarnă, mii de apartamente din Valea Jiului rămân fără termoficare.
Ca preşedinte CA, prietenul lui Gerea nu a reuşit să mişte CEH SA nici măcar cu un grad pe direcţia corectă. Ca preşedinte CA, secondat de numiţii 
Offenberg Iulian, Purcaru Stamin Ion, Sîrbu Negrea Partenie Nicolae şi Tudorache Iulian-Robert, acest Ghimpău n-a făcut decât să supravegheze, plătit regeşte fiind, declinul CEH SA.
Dacă nu le convine, Gerea şi Ghimpău n-au decât să ne aresteze pe toţi. Dar să dea căldură sau să se ceară afară. În ordine: Gerea, Nistor, Floruţ, Ghimpău, 
Offenberg, Purcaru, Sîrbu Negrea, Tudorache. Am zis. (Cătălin DOCEA)
Refacerea stocului de cărbune al termocentralelor, în atenţia directorului general al CEH
Oprirea pentru aproape două săptămâni a Termocentralei Paroşeni nu este cauzată de către energeticieni. Cauza este lipsa de căbune. Exact cum a fost şi în celelalte alte două dăţi când s-a petrecut ceva similar. 
Mihai Lorincz,
preşedintele Sindicatului Liber de la SE Paroşeni, crede că este o glumă versiunea că, prin oprirea grupului IV până aproape de sfârşitul acestei luni, s-ar putea reface stocul de cărbune al uzinei. “Stocul trebuia făcut în vară, este el de părere, iar modul în care el se prezintă acum nu prea dă mari speranţe că vom putea trece cu bine vârful de iarnă 2015-2016. S-a ajuns la această situaţie îngri­jorătoare, fiindcă minele viabile şi cele neviabile nu au putut asigura cărbunele necesar celor două termocentrale din CEH”.
Oprirea uzinei are
consecinţe negative şi asupra veniturilor salariale ale energeticienilor. Cei care lucrează în tură vin acum doar în schimbul I şi, ca atare, nu din vina lor, îşi pierd sporul de noapte şi pe cel de sută la sută pentru zilele de sâmbătă şi duminică. “Asta în timp ce – spune Mihai Lorincz –  la exploatările miniere, din varii motive, nu se face pro­ducţia, iar minerii vor fi chemaţi să lucreze şi în zilele de sfârşit de week-end. Zile pentru care sunt plătiţi dublu”.
Pe de altă parte,
liderul sindical de la SE Paroşeni apreciază eforturile pe care le face actualul director general al CEH care se străduieşte să repare ce au stricat predecesorii săi. Pe lângă că încearcă să rezolve problema asigurării stocului de cărbune al termocentralelor de la Paroşeni şi Mintia, în atitudinea noului director general se observă clar o delimitare de avansurile sindicale pe care i le face Bebe Nica. Directorul general Floruţ i-ar fi spus în faţă liderului de la “Muntele” că, pentru el, nu există reprezentativitate şi că, atunci când e vorba de consultare, o va face cu toate sindicatele existente în complexul energetic hunedorean.
(Gheorghe OLTEANU)
Atenţionări privind asigurarea termoficării în municipiul Petroşani în iarna 2015-2016
După cum se știe, încă de la finele lunii iunie 2015, primarul municipiului Petroșani a atras atenția asupra faptului că problemele din sectorul minier și energetic din Valea Jiului pot genera deficiențe grave în legătură cu asigurarea agentului termic pentru populație și pentru instituțiile publice (școli, grădinițe, licee etc.) racordate la sistemul centralizat de termoficare din Petroșani și alte localități ale Văii Jiului.
În această direcție, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a sesizat inclusiv ministrul Energiei, solicitând garanții că sistemul centralizat de termoficare din Valea Jiului va funcționa la parametri normali în iarna acestui an.
“Din păcate, răspunsul pe care l-am primit în aceste zile din partea domnului ministru Andrei Gerea este în măsură să ne îngrijoreze și mai tare. Domnia sa nu a făcut altceva decât să ne confirme că, în prezent, din stocul de cărbune necesar pentru ca CEH să funcționeze normal în această iarnă, estimat pentru finalul lunii septembrie la 120.000 de tone de huilă, în depozitele de la termocentralele Paroșeni și Mintia existau, la începutul lunii octombrie, doar 7,1 mii tone. Mai mult, domnul ministru ne precizează cât se poate de clar faptul că, în prezent, CEH nu poate asigura întreaga cantitate de cărbune necesară pentru perioada de iarnă 2015-2016 din producție proprie iar, la acest moment, posibilele soluții de rezolvare a acestei situații sunt doar la faza de analiză, nefiind luată nicio măsură clară în acest sens”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Primarul municipiului Petroșani consideră că, în urma răspunsului deloc încurajator al ministrului Energiei, există temeri serioase că aprovizionarea cu agent termic în această iarna ar putea să nu fie una corespunzătoare. În acest sens, la nivelul municipalității, s-a luat decizia efectuării, în perioada următoare, a unor investiții în regim de urgență pentru dotarea unităților de învățământ cu centrale pe gaz, care să asigure alternativa în caz de avarie a sistemului centralizat de termoficare.
“Avertizăm, în același timp, cetățenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare să aibă în vedere asigurarea unor surse alternative de încălzire pentru această iarnă, pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute care pot apărea în asigurarea căldurii, în mod independent de societatea locală de termoficare”, mai precizează Tiberiu Iacob-Ridzi.
În același timp însă, autoritățile publice locale de la Petroșani fac încă un apel la conducerea Complexului Energetic Hunedoara, la Ministerul Energiei și la prim-ministru să identifice și să pună în aplicare de urgență, acele măsuri care se impun pentru ca sistemul centralizat de termoficare să poată funcționa corespunzător în cursul acestei  ierni, astfel încât cetățenii municipiului Petroșani să nu aibă de suferit.
COMUNICAT DE PRESĂ
Sistare furnizare agent termic 
În perioada 10.10.2015, ora 01oo – 26.10.2015, ora 14oo, se opreşte grupul energetic nr. 4 din cadrul CEH – Sucursala Electrocentrale Paroşeni.
Ca urmare a acestui fapt, din data de 10.10.2015, ora 12oo, se sistează furnizarea agentului termic, fiind afectaţi următorii consumatori:
– din Municipiul Petroşani,
– Sucursala Prestserv Petroşani – Preparaţia Coroeşti,
– Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA – Mina Paroşeni.
În data 30.10.2015, ora 07oo, se va relua furnizarea agentului termic către consumatorii din Municipiul Petrosani, Sucursala Prestserv Petroşani – Preparaţia Coroeşti, Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA – Mina Paroşeni.
Biroul de presă
al CEH-SA 

Comenteaza

Comenteaza